Hlavní obsah

Golfista Beljan se bál o život, ale vede turnaj na Floridě

Lake Buena Vista

Americký golfista Charlie Beljan se ve druhém kole probojoval do čela turnaje PGA Tour v Lake Buena Vista na Floridě, příliš radosti z vedení si ale neužil. Hned ze hřiště odjel do nemocnice, protože měl zvýšený tep a špatně se mu dýchalo. Není jasné, jestli nováček na elitním americkém okruhu nastoupí do závěrečných víkendových kol.

Foto: Bobby Yip, Reuters

Ilustrační fotografie.

Článek

O pomoc zdravotníků požádal Beljan už během hry. „Byl vyděšený. Říkal mi, že se bojí, že umře. Měl takový pocit, nevím proč," řekl Beljanův nosič holí Rick Adcox. Zdravotníci prý osmadvacetiletému hráči na desáté jamce řekli, že jeho krevní tlak není v pořádku. Svému caddiemu se golfista svěřil, že má křeče v rukou a jdou na něj mdloby.

Beljanův agent Andy Dawson později z nemocnice oznámil vedení PGA Tour, že hráči už je lépe a čeká na výsledky vyšetření.

„Bylo to zvláštní. Na jeho hru to každopádně nemělo vliv," řekl Edward Loar, jenž hrál společně s Beljanem. Ten zahrál druhé kolo na 64 ran a je v čele letošního závěrečného turnaje s náskokem dvou úderů. Beljanovi patří ve finančním žebříčku 139. místo a v Lake Buena Vista má poslední šanci posunout se mezi 125 hráčů, kteří si zajistí účast na PGA Tour i v příští sezoně.

Reklama

Související témata:
Krevní tlak