Hlavní obsah

McIlroy ovládl oba finanční žebříčky a napodobil Donalda, kterému se to podařilo loni

Singapur

Světová jednička Rory McIlroy dokázal jako druhý golfista v historii ovládnout v jedné sezóně finanční žebříček na americké PGA Tour i evropském okruhu. Prvenství v evropském pořadí si severoirský hráč zajistil třetím místem na turnaji v Singapuru, který dnes vyhrál v rozstřelu italský mladík Matteo Manassero. Před McIlroyem kraloval oběma finančním žebříčkům jako první Angličan Luke Donald v loňském roce.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Golfista Rory McIlroy

Článek

„ Finanční žebříčky trochu znehodnotilo, že na konci roku už chyběli na turnajích někteří špičkoví hráči, ale pořád je to ocenění za vyrovnanost výkonů," uvedl McIlroy.

Na konečné třetí místo v Singapore Open dotovaném šesti miliony dolarů se posunul díky výkonu 65 ran v posledním kole z průběžné 13. příčky. „ Dnes odpoledne jsem hrál vážně dobře. Žádné bogey a končit eaglem je bezva," prohlásil třiadvacetiletý golfista, jehož v Singapuru doprovázela jeho přítelkyně tenistka Caroline Wozniacká, které už skončila sezóna.

Jako na dovolené si ale prý v exotické destinaci nepřipadali. „Vstávat v pět hodin ráno, aby mě mohla sledovat na golfu, není ideální dovolená. Ale snad urveme pár dnů volna, než pojedu do Hongkongu," uvedl McIlroy směrem ke svému dalšímu turnaji.

Devatenáctiletý Manassero porazil v play off na třetí dodatečné jamce Jihoafričana Louise Oosthuizena a jako první teenager dokázal na European Tour vyhrát už třetí turnaj. Předchozí dva vybojoval v uplynulých dvou letech. Poprvé se radoval už v 17 letech, což z něj dělá rekordmana evropského okruhu. Triumf v Singapuru mu vynesl 770.226 eur (19,5 milionu korun).

Reklama

Související témata: