Hlavní obsah

McIlroy se omluvil za chování na posledním turnaji

Miami

Severoirský golfista Rory McIlroy připustil, že už nemůže opakovat své chování z víkendového turnaje PGA Tour v Palm Beach Gardens. Ani bolest zubů, kterou první hráč světového žebříčku později odůvodnil svůj konec po 26 odehraných jamkách, prý jeho počínání nemůže omluvit.

Foto: Ralph D. Freso, Reuters

Irský golfista Rory McIlroy na hřišti v Maraně

Článek

Na Honda Classic obhajoval třiadvacetiletý golfista titul, ale v nepříjemných větrných podmínkách potvrdil, že od změny značky holí se mu nedaří. Turnaj opustil už v pátek, na 26 jamkách měl skóre +7 a často se vztekal.

"Měl jsem hodně času o tom přemýšlet a uvědomil jsem si dost rychle, že jsem se tak neměl chovat. Nesejde na tom, jak špatně jsem hrál, měl jsem zůstat v soutěži. Měl jsem se pokusit o co nejlepší výsledek, i když ten by asi stejně nestačil, abych prošel cutem," omlouval se McIlroy.

McIlroy nejprve před novináři odstoupení zdůvodnil špatným psychickým stavem, později v tiskovém prohlášení za hlavní důvod označil bolest zubu moudrosti. "Mohlo za to obojí. Nesoustředil jsem se na hru a byl jsem myšlenkami jinde. Ale zároveň mě trápil zub, s kterým mám potíže už přes rok," vysvětlil.

Vítěz dvou turnajů major uzavřel v lednu lukrativní smlouvu s firmou Nike, ale s holemi její výroby se zatím trápí. "Dal jsem do toho v posledních čtyřech pěti dnech všechno, abych s tím něco udělal," poznamenal o svém švihu, který podle jeho názoru může za letošní horší výsledky.

Reklama

Související témata: