Hlavní obsah

Golfista Ballesteros nebude potrestán za napadení rozhodčího

Legenda světového golfu Španěl Severiano Ballesteros nebude pykat za napadení svého krajana Josého Zamory, jednoho z rozhodčích evropské PGA tour. Incident se stal na letošním amatérském mistrovství Španělska a vedení evropské série po vyšetření celé záležitosti rozhodlo, že Ballesterose nepotrestá.

Foto: EXPLORELACROSSE

Ilustrační foto - golf

Článek

"Seve za celou kariéru, za celých třicet let, co se pohybuje ve vrcholném golfu, nikdy nic podobného neudělal. Teď se tak stalo, a že to byla chyba, ví nejvíc ze všech právě on sám. Svého chování lituje a Zamorovi se omluvil. Tím pro nás tento případ končí," prohlásil George O'Grady, který v lednu převezme nad evropskou tour vedení.

Ballesteros vyjádřil nad svým činem politování. "Uvědomuji si, že jsem poškodil nejen evropskou tour a všechny účastníky incidentu, ale i své jméno. Mé chování bylo nepřípustné, proto bych se za něj rád všem omluvil," řekl hráč.

Španělská golfová legenda nemá Zamoru v lásce, protože právě tento rozhodčí ho na turnajích evropské tour několikrát napomenul za pomalou hru. "Vždy, když jsem se ho zeptal, proč mi dává trestné rány, řekl, že mě to nemusí zajímat," řekl Ballesteros.

Španěl se ale v poslední době potýkal s rozhodčími vícekrát. Měl problémy i s Johnem Paramorem, kterému se rovněž zdálo tempo jeho hry příliš pomalé. Ballesteros však odmítl započítat ke svému skóre dvě trestné rány, a tak byl diskvalifikován.

Reklama