Hlavní obsah

VIDEO: Golfista akrobat. Španěl García zahrál na Floridě míček přímo z koruny stromu

Orlando

Unikátní kousek se povedl golfistovi Sergiu Garcíovi na turnaji Arnold Palmer Invitational v Orlandu. Poté, co jeho odpal na 10. jamce skončil ve větvích mohutného stromu, vyšplhal Španěl neohroženě do přibližně pětimetrové výšky a přímo z koruny vrátil míček ránou jednoruč zpátky na fairway.

Sergio Garcia musel vyšplhat na strom, aby zahrál úder

 
Článek

Garcíovi se v neděli na hřišti v Bay Hill obecně příliš nedařilo. Trápil se už na šesté jamce s parem pět, na níž potřeboval devět úderů, o chvíli později se míček usadil ve větvích vysoko nad zemí.

„Nejprve jsem musel vylézt vzhůru a podívat se, kde (míček) vlastně je. Pak jsem zjistil, že bych ho mohl jednou rukou odehrát," vysvětloval později García na své webové stránce. „Naštěstí se to povedlo."

Za svůj neohrožený výkon se dočkal hromových ovací přítomných diváků, ani akrobatický kousek mu však příliš nepomohl. Po 12. jamce z turnaje odstoupil kvůli bolestem v levém rameni a achilovce.

Podnik na Floridě s dotací 6,2 miliónu dolarů nakonec ovládl domácí Tiger Woods a stal se po dvou a půl letech opět světovou jedničkou.

Reklama