Hlavní obsah

Golfové Masters vedou García s Leishmanem, Woods je třináctý

Augusta

Australan Marc Leishman a Španěl Sergio García spolu vedou díky šesti ranám pod par hřiště v Augustě po prvním kole golfové Masters. Favorizovaný Američan Tiger Woods ztrácí na děleném 13. místě čtyři rány a obhájce titulu Bubba Watson bude bojovat, aby vůbec prošel cutem.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Španěl Sergio García.

Článek
Fotogalerie

García a nečekaně Leishman zahráli prestižní turnaj výsledkem 66 ran a vedou o jednu ránu před Američanem Dustinem Johnsonem. Podobně jako loni začal výborně bývalý šampión Fred Couples a v třiapadesáti letech se dělí s pěti hráči o čtvrté místo.

Na Woodse přijela i Vonnová

Nejsledovanějším mužem při odpalech a na greenech ale byl Woods. Prvního hráče světa přijela do Augusty podpořit i jeho přítelkyně sjezdařka Lindsey Vonnová a spolu se zaplněnými tribunami viděla sedmdesát ran amerického favorita.

Woods už oblékl zelené sako pro vítěze čtyřikrát a při prvních třech titulech začal turnaj právě se skóre 70. "Mám za sebou solidní den. Míček jsem trefoval dobře, ztrácím jenom čtyři rány a jsem v kontaktu," řekl vcelku spokojeně Woods, který zahrál tři birdie a jedno bogey. Nejvíce na hřišti 'bojoval' s rychlostí greenů.

Čtrnáctiletý Číňan se drží

Čínský chlapec Kuan Tchien-lang, který se stal ve čtrnácti letech nejmladším účastníkem v historii Masters, zahrál jednu ránu nad par a předvedl krásný birdie pat na osmnáctce. "Hrál jsem uvolněně a v pohodě," řekl mladík s úsměvem.

García by se na prvním místě průběžného pořadí dal očekávat, ale u 108. golfisty světa Leishmana je to překvapení. "Spadlo mi tam pár birdie a hrál jsem s radostí. Tuhle pozici si moc užívám, ale dobře vím, že máme za sebou teprve čtvrtek," řekl Australan.

Světová dvojka Rory McIlroy obešel první kolo v paru a není bez šance, dostat se postupně do boje o přední místa. "Ale musím se dost zlepšit," řekl. Ještě o ránu lépe zvládl úvod zkušený trojnásobný vítěz Masters Phil Mickelson.

Loňský král Masters Watson hrál sice dobře tréninková kola, dokonce dal den před turnajem eso, tříparovou jamku na jednu ránu, ale 1. kolo zahrál na 75.

Golfový turnaj Masters v Augustě (par 72, dotace 8 mil. dolarů) - po 1. kole:
1. Leishman (Austr.) a García (Šp.) oba 66
3. D. Johnson (USA) 67
4. Lynn (Angl.), Fowler, Couples, Kuchar (všichni USA), Fernandez-Castaňo (Šp.) a Immelman (JAR) všichni 68
...13. Woods (USA) 70

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články