Hlavní obsah

Woods na turnaji Memorial vyrovnal druhý nejhorší výkon kariéry

Druhý nejhorší výkon kariéry vyrovnal ve třetím kole turnaje Memorial americký golfista Tiger Woods. Na oblíbeném hřišti v Ohiu, kde už pětkrát triumfoval a letos obhajoval titul, zahrál 79 ran, sedm nad par.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods na hřišti v Ohiu.

Článek

Woods se ve větrném počasí trápil především při patování na rychlých greenech. Na úvodních devíti jamkách zahrál jednou bogey, dvakrát double bogey a jednou dokonce o tři rány nad par jamky. Ve druhé polovině kola sice přidal tři birdie, ale také další dvě bogey. V součtu s předchozími dvěma koly nasbíral 224 ran, osm nad par. V pořadí hráčů, kteří prošli cutem, je pátý od konce.

Woods napodobil tragický výsledek ze druhého kola turnaje Quail Hollow Championship v roce 2010. Horší byl jen před jedenácti lety na British Open, kde za extrémního počasí potřeboval k absolvování třetího kola 81 ran.

Výkon odmítl komentovat

Při odchodu ze hřiště odmítl Woods svůj výkon komentovat. Až o něco později vzkázal prostřednictvím funkcionáře PGA: "Byl to drsný den. Bylo to těžké od začátku až do konce. Snažil jsem se na druhé devítce zabojovat, ale úplně to nevyšlo."

Před dnešním finálovým kolem je v čele turnaje Američan Matt Kuchar, který se celkově dostal na skóre -8. Vede o dvě rány před krajany Kevinem Chappellem a Kylem Stanleym.

Reklama

Související témata: