Hlavní obsah

Woods se osobní omluvy od Garcíi nedočkal

Ardmore

Světová golfová jednička Tiger Woods se poprvé setkal tváří v tvář se Sergiem Garcíou poté, co španělský hráč na Američanovu adresu v květnu utrousil poznámku s rasistickým podtextem. Během pondělního tréninku na odpališti klubu Merion před nadcházejícím US Open si podali ruce, ale osobní omluvy z Garcíových úst se Woods nedočkal.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods na hřišti v Ohiu.

Článek

"O ničem jsme spolu nemluvili. Jenom přišel a řekl 'ahoj'. To bylo všechno," komentoval Woods setkání, které bylo očekáváno s napětím. Na dotaz, zda se mu García do očí omluvil, řekl: "Ne. Už se stalo. Už je to za námi, teď je tu US Open."

García, jenž má s americkou hvězdou dlouhodobě napjaté vztahy, na galavečeru European Tour nevhodně zareagoval na dotaz moderátora, jestli pozve Woodse na blížícím se US Open na večeři. "Jasně, každý večer. Budeme podávat smažené kuře," uvedl v žertu vítěz osmi turnajů americké PGA Tour.

Smažené kuře je v USA považováno za rasistický stereotyp na adresu Afroameričanů. Původ má nejspíš ještě z dob před občanskou válkou v 19. století, kdy bylo kuře velmi častým pokrmem černošských otroků. García pak rychle zveřejnil omluvu prostřednictvím European Tour.

Reklama