Hlavní obsah

Charitativní golf vyhrál Procházka, děti získaly přes 400 tisíc

Fotbalový mistr z Viktorie Plzeň Václav Procházka dnes vyhrál charitativní golfový turnaj. Jeho 77 ran na hřišti Golf Parku Plzeň Dýšina stojí za pozornost, ale ještě větší radost můžou mít handicapované děti. V aukci osmi věcí českých sportovců se pro Centrum Hájek vybralo přes 400 tisíc korun.

Foto: Petr Eret, ČTK

Házenkář Filip Jícha (vlevo) a hokejista Martin Straka podpořili 21. června svou účastí charitativní golfový turnaj v Dýšině u Plzně.

Článek

Turnaj pořádal házenkář Filip Jícha, patron Centra Hájek, které pro handicapované děti v Plzni a okolí zajišťuje rehabilitaci a stacionáře. "Dlouho jsem nosil v hlavě nápad, aby se sjeli nejlepší sportovci mající vztah k Plzni a celému kraji a mohli jsme udělat něco, co výrazně dětem pomůže," vysvětlil Jícha, proč zorganizoval golfový turnaj.

Na náročném hřišti, které bude v srpnu hostit nejlepší ženy v rámci Ladies European Tour, se sešli například olympijští vítězové hokejista Martin Straka a sportovní střelec Matt Emmons, český fotbalový mistr Procházka, stříbrná olympijská jachtařka Lenka Šmídová nebo bývalý mistr světa ve skikrosu Tomáš Kraus.

Ještě větší boj než na golfu se ale rozhořel při dražbě osmi sportovních artefaktů. Byly mezi nimi dresy letošních plzeňských mistrovských klubů - hokejového a fotbalového, ale také Jíchův dres z finále Ligy mistrů nebo fotoobraz Petra Čecha.

Dražba začala neobvykle přihazováním už na hřišti, ale pořádná přestřelka se strhla až v klubovně před vyhlášením výsledků. Největší sumu 85 tisíc korun byl zájemce ochoten zaplatit za Jíchův dres. Celkem dražba vynesla 409.105 korun.

Reklama