Hlavní obsah

Golfistka Spilková má na Slovensku na dohled elitní desítku

Golfistka Klára Spilková má po dvou kolech turnaje série Ladies European Tour (LET) na Slovensku na dohled elitní desítku. Osmnáctiletá Češka zvládla druhý den v paru, celkově má skóre -1 a dělí se na hřišti v Tálích na Allianz Ladies Slovak Open s třemi hráčkami o 13. místo.

Foto: archiv Goram

Golfistka Klára Spilková

Článek

V čele pořadí je stále dánská obhájkyně titulu Line Vedelová, na šesti ranách pod par je spolu s ní ještě Francouzka Gwladys Noceraová.

Druhé kolo obešla Spilková v paru, během 18 jamek udělala tři birdie a tři bogey. "Další cut je tam!" radovala se golfistka, která letos skončila osmá v Maroku, sedmnáctá v Turecku a čtyřicátá v Číně. Cutem neprošla jen v Mnichově, ale tam se turnaj kvůli špatnému počasí hrál jen na dvě kola a do LET se nepočítá.

Žádná další česká hráčka cutem neprošla. Amatérka Karolína Vlčková nasbírala +15 ran a obsadila 107. příčku, další amatérka Klára Kamínská měla o dvě rány víc a byla na 111. místě. Daniela Proroková zahrála celkem +18 a skončila na 113. pozici.

Finálová kola si nezahraje například ani neteř Tigera Woodse Cheyenne, která bude hrát i v srpnu na Dýšině. Na Slovensku skončila na děleném 94. místě.

Reklama

Související témata: