Hlavní obsah

Spieth se na návštěvě u Tigera opět rval o vítězství

Bethesda

Je mu jen devatenáct, ale přesto má Jordan Spieth obdivuhodný životopis. Byl amatérskou světovou jedničkou, texaské univerzitě pomohl k národnímu titulu, ale hlavně – v pouhých 13 startech na PGA Tour vybojoval čtyři umístění v top 10 a jistotu karty pro příští sezónu. Navíc dvakrát byl blízko vítězství, naposledy v neděli na turnaji Tigera Woodse AT&T National v marylandské Bethesdě.

Foto: Profimedia.cz

Jordan Spieth byl v marylandské Bethesdě blízko vítězství.

Článek

Spieth po 36 jamkách, tedy v polovině turnaje, dělil vedení. Pak si ale nechal soupeře uniknout a nedělních 69 ran mu stačilo jen na šesté místo. I tak byl nadmíru spokojen. "Byla to paráda, užil jsem si to. Co víc bych mohl chtít," ptal se řečnicky.

Mohl by chtít vítězství. Jen to ho totiž může posunout do play off FedExCupu, kde se hraje o desetimiliónový jackpot. Do hry o pohádkovou sumu zatím Spieth nemůže – nemá totiž plné členství na PGA Tour, pouze speciální přechodnou kartu, díky níž může využít neomezený počet sponzorských pozvánek na turnaje.

Vítězství by mu cestičku do play off umetlo, rovněž by si díky němu zajistil kartu na PGA Tour na příští dva roky. "Na začátku roku jsem si o něčem takovém mohl jen nechat zdát. Bylo těžké si to byť jen představit. Jsem klikař, že mohu na tour hrát. Toto je další velký krok dopředu," poznamenal k šestému místu na AT&T National na hřišti Congressional.

Ostatně bylo to jeho nejlepší umístění od druhého místa v Portoriku, kde si málem vynutil play off. Uniklo mu tehdy o jedinou ránu.

Přestože v Bethesdě nevyhrál, odvezl si Spieth spoustu pozitiv. Především to, jak se popasoval se sobotním výpadkem. V neděli hned na prvních třech jamkách zahrál eagle a birdie a na chvíli se dělil o vedení. "Cítil jsem tlak, stoupl mi adrenalin. V neděli jsem odvedl dobrou práci, když jsem zahrál nějaká bogey, řekl jsem si, že to nic neznamená. Každý, kdo to takto dokáže zvládnout, bude příště na vrcholu," pochvaloval si.

Reklama