Hlavní obsah

Bezradný McIlroy hledá před British Open správný driver

Londýn

Ruce hluboko v kapsách a ve tváři rezignovaný výraz. Ani na Irish Open v téměř domácích podmínkách a před nadšenou armádou příznivců to Rorymu McIlroyovi nevyšlo. Po dvou nemastných neslaných kolech se rozloučil s turnajem ještě před víkendem. "Cítím se trochu teď trochu ztracený," přiznal 24letý hráč ze Severního Irska. To není zrovna sebevědomé sdělení golfovému světu před blížícím se British Open.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Severoirský golfista Rory McIlroy zavítal na tenisový Wimbledon, kde držel palce své přítelkyni Dánce Caroline Wozniacké.

Článek

Kdo nebo co za McIlroyovo trápení může? Stále se řeší jeho přestup k Nike před sezónou, stejně často se do řečí dostává i jeho přítelkyně Caroline Wozniacká, která se zase potýká s problémy na dvorcích. Slavnému sportovnímu páru to letos zkrátka nejde – ani na golfovém hřišti, ani na kurtu.

Pro golfistu není horší pocit, než se postavit na odpaliště a netušit, kam míč po ráně zamíří – doleva nebo doprava? Na profesionální úrovni se dá vypořádat s jedním nešvarem, ale dost těžko srovnáte do latě oba najednou. Když je McIlroy na drivingu, pálí rovné a dobré rány. Když přijde na hřiště, přinese si bůhví odkud v bagu i chyby. Ty pak ruku v ruce vedou k otrávenosti. Špatná kola se kupí.

Bude zajímavé sledovat, zda McIlroy přidá před britským šampionátem do programu ještě French Open, který se hraje tento týden. Nyní to totiž vypadá všelijak, ale rozhodně není připraven na to, aby se mohl v Muirfieldu měřit s nejlepšími.

McIlroy má nyní jen sedmnáct dní na to, aby našel driver, který mu bude fungovat. Který mu umožní získat třetí dílek do skládačky jménem Grand Slam. Poté, co v Carton House neprošel cutem, zůstal na místě a připravoval se na British Open. Pořád věří, že prokletí letošní sezony obrátí. Jen zbavit zlého kouzla začarovaný driver. "Není to letos moje nejlepší hůl v bagu. S odpaly se spíše peru," řekl.

Přitom na drajvech má hru podle svých slov postavenou. "Když dobře drajvuji, je dobré i všechno ostatní. Chci se ve čtvrtek potkat s lidmi z Niku a vyzkoušet si pár dalších driverů. Zkusíme to nastavit tak, aby mi perfektně vyhovovaly, abych znovu měl v tuto hůl důvěru. To by mi pomohlo nejen na nejbližších turnajích, ale i ve zbytku sezóny," poznamenal McIlroy.

Navzdory pokračujícím trablům se ale McIlroy na British Open do Muirfieldu těší. "Je vždy skvělé chystat se na major a The Open je jeden z těch, které bych opravdu rád vyhrál. Zase by mě posunul o něco blíž k zisku kompletního Grand Slamu v kariéře. Bylo by dobré mít na něm nějakou šanci," podotkl McIlroy.

Doplnil, že těžké období, které teď prožívá, mu může něco přinést. Zkušenosti. "Když neděláte chyby, nemáte se z čeho učit. Každý je dělá a já jich udělal spoustu, ale učím se z nich a pomáhají mi posunout se dále. Není důvod ohlížet se zpět. Důležité je jít dopředu, a to se snažím dělat. Nejlepší cestou je tvrdě pracovat, trénovat a snažit se oprášit mou nejlepší možnou hru," zakončil.

Reklama

Související témata: