Hlavní obsah

Langer definitivně nebude kapitánem na Ryder Cupu

PRAHA

Bernhard Langer definitivně potvrdil, že na příštím golfovém Ryder Cupu už nebude zastávat funkci kapitána evropského výběru. Německý bývalý hráč se tak vzdal možnosti obhajoby loňského drtivého vítězství nad americkými soupeři.

Foto: i.pga.com

Bernhard Langer v akci

Článek

"Už bych chtěl ukončit všechny spekulace, že budu znovu kapitánem. Informoval jsem o tom i šéfa European Tour Jamieho Spencera," prohlásil Langer, jehož tým v září rozdrtil Američany na jejich půdě 18,5:9,5.

Zatímco zástupci výběru USA již v listopadu oznámili, že jejich kapitánem bude Tom Lehman, hledání Evropanů stále pokračuje. Příští ročník prestižního turnaje se uskuteční v roce 2006, nový kapitán by měl být znám nejpozději v březnu.

O funkci se ucházelo mnoho slavných golfistů, například Colin Montgomerie se však své touhy vzdal, protože si za necelé dva roky v Irsku chce ještě zahrát. Za největší favority na roli Langerova nástupce jsou považováni Ian Woosnam a Nick Faldo.

Ryder Cup stále platí za nejvýznamnější týmovou golfovou soutěž. Značný boom v poslední době zažívá také Prezidentský pohár, kde se mohou představit i mimoevropští a neameričtí hráči jako světová jednička Vijay Singh z Fidži či Jihoafričan Ernie Els. Souboj USA - Evropa si však stále drží své výsadní postavení a nejvyšší prestiž.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články