Hlavní obsah

Češi úvod v Německu nezvládli, jen Tintěra zahrál par

Hned šest českých hráčů se v tomto týdnu účastní turnaje Challenge Tour v německém Bad Griesbachu. Po prvním kole má však jako jediný reálnou šanci na cut Lukáš Tintěra, který ve čtvrtek dohrál v paru. I tak mu ale patří až dělená 84. příčka a v pátek tak bude muset podle všeho minimálně dvě rány upsat. Ostatní jsou na tom ještě hůře.

Článek

Průběžné výsledky turnaje: zde.

Vůbec nejhůře ze všech je na tom amatér Daniel Suchan, který zahrál v prvním kole hned šest double bogey a se skóre 86 (+14) mu patří poslední 156. příčka.

Jen o šest míst lépe je na tom Stanislav Matuš (+7), Petr Gál pak dělí s pěti ranami nad par 136. pozici. Ondřej Lieser s Markem Novým pak jsou na děleném 131. místě se skóre +4.

Český golf tak v pátek bude spoléhat nejspíše jen na Tintěru, který na tom ale mohl být mnohem lépe. Ještě po sedmnácti jamkách byl díky třem birdie a jedinému bogey na průběžném výsledku -2, pak ale na devítce, poslední jamce svého kola, zahrál double bogey.

Nebýt tohoto zaváhání, tak mohl Tintěra po prvním kole dělit 47. příčku a do pátečního programu mohl vstupovat s větším klidem a vědomím, že par by na cut mohl stačit.

Ve vedení je po prvním kole se skóre 63 (-9) Francouz Victor Riu.

Reklama