Hlavní obsah

Shodil knír, hraje líp. Wagner dělí na PGA Tour vedení

Američan Johnson Wagner na sebe v posledních měsících upozorňoval především svým hustým knírem, se kterým, slovy Jaromíra Jágra, vypadal spíše jako pornoherec z NDR, než golfový profesionál z PGA Tour. Před turnajem The Greenbrier Classic se ale rozhodl oholit a změna mu podle všeho svědčí nejen vzhledově. Wagner po 1. kole dělí vedení.

Foto: Profimedia.cz

Americký golfista Johnson Wagner.

Článek

Wagner zahrál na hřišti The Old White TPC skóre 62 (-8) a po prvním kole je na tom stejně jako jeho krajan Tommy Gainey. Dvě rány na prozatímní lídry turnaje ztrácí další Američan Webb Simpson a Korejec Jin Park. Další čtyři hráči jsou zpět o rány tři.

Vedoucí duo ve čtvrtek zahrálo shodně čisté kolo. Gainey zapsal do své skórkarty osm birdie, Wagner sice pouze šest, ale na dvanáctce přidal eagle. Už v tu chvíli byl přitom na výsledku osm ran pod par, na závěrečných šesti jamkách však zahrál pokaždé "jen" par.

"Posledních několik měsíců pro mě bylo opravdu těžkých. Moc jsem si to neužíval. Nikdo nemá rád být špatný v tom, co dělá, speciálně golfisté," přiznal Wagner, který z posledních sedmi turnajů neprošel šestkrát cutem a z Memorialu odstoupil po prvním kole.

Tentokrát mu ale start do turnaje vyšel, i když ze závěru prvního kola mohl i podle vlastních slov vytěžit více: "Minulý měsíc jsem byl ale zklamaný z toho, že jsem zahrál kola za 76 a 79. Takže je docela příjemné být zklamaný z výsledku 62."

Wagner se ve čtvrtek v Západní Virginii usmíval na všechny strany a byl to po několika měsících (konkrétně od ledna) úsměv bez knírku. Ten se rozhodl shodit v pondělí, aby potěšil svou ženu, se kterou ten den slavil sedmé výročí svatby: "Neměl jsem pro ni žádný dárek, tak jsem se ji rozhodl překvapit takto a doufal jsem, že to bude stačit."

My si myslíme, že to stačilo. Ale kdyby v tomto týdnu Wagner přidal ještě šek na více jak milión dolarů, tak by se jeho žena určitě nezlobila. Jsou před námi ale ještě tři kola, která můžete ve večerních hodinách sledovat na stanici Golf Channel.

Reklama