Hlavní obsah

Našlapané Scottish Open usiluje o hattrick s The Open

Nestává se to příliš často, ale tento týden je týdnem European Tour, která se může pochlubit turnajem naplněným velkými jmény. Hlavní důvod? Samozřejmě - skotská generálka na letos skotské The Open. Scottish Open tak přivítá takové hráče, jako jsou třeba Phil Mickelson, Ernie Els, Matteo Manassero nebo Darren Clarke.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Americký golfista Phil Mickelson je jednou z hvězd Scottish Open.

Článek

Scottish Open se bude letos už třetím rokem konat na hřišti resortu Castle Stuart Golf Links. Není tak možná náhodou, že poslední dva šampioni The Open, které je na programu už příští týden ve skotském Muirfieldu, se Scottish Open v daném roce pokaždé zúčastnili.

Před dvěma roky zde vypiloval formu severoirský pohodář Darren Clarke, v loňském roce pak jihoafrický sympaťák Ernie Els. Oba veteráni světového golfu tak v záplavě mladých major šampionů z posledních let dokazují, že pro vítězství na The Open jsou prostě potřeba zkušenosti.

A možná také dobrá generálka na Scottish Open, které letos přivítá celkem sedm bývalých šampiónů z turnajů kategorie major, jednadvacet účastníků Ryder Cupu a celkem 18 z 29 vítězů na European Tour v tomto roce.

To už je solidní základ pro pokračování "The Open" tradice a zkompletování hattricku.

Skvělá příležitost

Pokud by golfová paní štěstěna ukázala třeba na Phila Mickelsona, tak by se zkušený Američan rozhodně nezlobil. "Fakt, že mohu hrát na tomto turnaji, mi dává skvělou příležitost zahrát si proti skvělému startovnímu poli na linksovém typu hřiště jen týden před The Open," pochvaluje si pro oficiální stránky evropského okruhu Mickelson.

Ten zatím skončil na britském The Open nejlépe dělený druhý před dvěma roky, když se hrálo na hřišti anglického klubu Royal St. George's. A také tehdy zvolil k rozehrání před třetím major turnajem sezony jako již tradičně Scottish Open.

Podobná slova jako Mickelson volí také loňský překvapivý šampion The Open Ernie Els: "Hrát na Scottish Open není pouze skvělou přípravou na The Open, ale také skvělým turnajem samo o sobě. Hrát linksový golf ve Skotsku je vždy fantastická zkušenost, speciálně na tak krásném hřišti, jakým je Castle Stuart."

Reklama