Hlavní obsah

Doak těší fandy ve Skotsku, Mickelson klesl

Druhé kolo v řadě za 66 ran. Chris Doak je na domácí půdě při Scottish Open ve velké pohodě a s dvanácti ranami pod par se prostřílel do čela průběžného pořadí. Po pátečním druhém kole generálky na major British Open, který se za týden hraje rovněž ve Skotsku, vede o ránu před kvartetem Peter Uihlein z USA, Angličany Matthewem Southgatem a Rossem Fisherem a Dánem J. B. Hansenem.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Phil Mickelson

Článek

Doak na European Tour moc úspěchů neposbíral, pouze jednou se dostal do top ten, chválil práci svého kouče Boba Torrance. Právě 81letý Torrance, otec někdejšího rydercupového kapitána Sama a muž, který dovedl Padraiga Harringtona ke třem titulům na majorech, mu pomohl k velkému vzestupu. Vždyť Doak vypadl z European Tour na konci roku 2009 a vrátil se na ní až loni díky celkovému desátému místu na Challenge Tour.

"Je absolutně fenomenální nastřílet dvakrát po sobě 66 ran. Každý víkend přemýšlíte o tom, že chcete zahrát nízké skóre, ale když to pak dokážete, je to fantastické," liboval si Skot.

"Letos jsem cítil, že by to mohlo přijít, ovšem nemuselo si všechno sednout. V těchto dvou dnech to dokonale klaplo. Nejspíše také pomohlo, že tady byl Bob. Na mnoha turnajích se neukazuje, takže je velký rozdíl, když na nějakém je," doplnil.

Nedávný vítěz Madeira Islands Open Uihlein se v pátek dokázal rychle vzpamatovat z double bogey v úvodu kola - na své třetí jamce měl o čtyři rány více než Doak, ale osmi birdie se znovu dotáhl na skotského lídra, který měl v zádech mohutnou podporu domácích fanoušků.

Parádně zahrál druhé kolo Švéd Henrik Stenson, který přinesl do klubovny 64 ran, osm pod par, a vyšvihl se o 62 míst na dělenou šestou příčku. Skokanem dne byl i Jihoafričan Branden Grace, který s minus sedmi poskočil o 85 pozic na dělenou třináctou pozici. Na té je i jedna z největších zámořských hvězd turnaje Phil Mickelson - ten naopak klesal pořadím po výsledku 70.

Reklama