Hlavní obsah

Johnson přidal další skvělé kolo, probudil se Glover

Turnaj John Deere Classic ze série PGA Tour musí patřit k nejoblíbenějším podnikům Zacha Johnsona. V uplynulých letech pravidelně sází na TPC Deere Run v Iowě jedno "šedesátkové" skóre za druhým. Potvrdil to i v pátečním druhém kole turnaje, když zahrál 66 úderů, pět ran pod par, což pro něj v součtu s úvodním kolem znamená dvanáct úderů pod par a dělenou první pozici spolu s nováčkem Patrickem Reedem a Lucasem Gloverem.

Foto: Jiří Velden

Ilustrační foto

Článek

Obhájce titulu Johnson zaznamenal na TPC Deere Run už osmnácté kolo v řadě, kdy jeho výsledek začínal šestkou. Bylo to zároveň jeho deváté páteční kolo, v němž ani jednou nechyboval a nepřipsal si ani jediné bogey – to je turnajový rekord. Pro jeho rivaly bude nesmírně obtížné jej v takové formě a pohodě vystrnadit z čela leaderboardu.

"Cítím se na hřišti pohodlně. Týká se to každé rány, každé pozice, ať už na odpalištích či na greenech," pochvaloval si Johnson.

Rozrušit jeho klid zkusí o víkendu Reed, který zahrál v pátek ráno 63 ran a přimotal se na špici, či Glover, který zahrál devět ran pod par. Na dohled jsou ještě Australan Matt Jones s jedenácti ranami pod par, Troy Matteson, jenž vede balík hráčů s deseti údery pod normu, či trojnásobný vítěz turnaje Steve Stricker, jemuž patří místo ve skupině profíků s devíti ranami pod par.

Z těchto hráčů byl nejblíže vedení Glover – chybělo mu k tomu jen půl metru. Minul putt z šesti metrů do birdie na závěrečné páteční jamce, ale přesto byl nadmíru spokojen. Hlavně proto, jak mu vyšly jeho plány – původně chtěl totiž už zamířit do Skotska, aby se připravil na British Open, ale usoudil, že potřebuje dalších pár turnajových kol a přihlásil se na John Deere Classic.

"Po čtvrtečních třech ranách pod par jsem byl v extázi, tak si asi dokážete představit, jak se cítím nyní," smál se Glover. "Ale nejsem hlupák, vím, že ještě nic nekončí."

Dvaadvacetiletý Reed nasbíral na dvaceti letošních turnajích jen dvě umístění mezi nejlepšími deseti, teď bych chtěl přímo na vrchol. Pomoci mu k tomu může i jeho žena, která mu nosí bag. "Pomáhá mi se vším. Třeba nikdy nekontroluji vítr, říká mi, jak zrovna fouká. A vždycky má pravdu. Většinou mi pomáhá vybrat hole, zdá se, že zná vzdálenosti více než já," podotkl Reed a pokračoval ve chvále: "Výborně rovněž čte putty, takže pro mě zajišťuje vše. Není to o mně, je to náš společný výkon."

Kam až Reeda manželka dotáhne? Přidá Johnson další "šedesátkové" kolo? Zasáhne do boje o titul trojnásobný šampion Steve Stricker? Na to vše vám odpoví přímé přenosy z víkendových kol na Golf Channelu.

Reklama