Hlavní obsah

Stenson vede ve Skotsku, Mickelson mu dýchá na záda

V sobotním třetím kole Scottish Open se do čela probojoval Henrik Stenson. Švéd zahrál na Castle Stuart Golf Links 66 ran, celkově má šestnáct ran pod par. Dvě rány za ním je čtveřice hráčů, v níž je vedle Angličana Johna Parryho, Dána J. B. Hansena a Jihoafričana Brandena Grace také americká hvězda Phil Mickelson.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Američan Phil Mickelson

Článek

Letošní Scottish Open je první podnik běžné sezóny European Tour, který vysílají živě na amerických televizních obrazovkách. A jako by se díky tomu začal rýsovat i ten "správný" vítěz pro zámořské diváky.

Mickelson začal sobotní kolo čtyři rány od vedení a dlouho ztrátu nestahoval – po sedmi parech v řadě ale zahrál čtyři birdie na následujících pěti jamkách a na závěrečných třech přihodil další dvě.

"Snad se v sobotu trochu posunu pořadím a dostanu se do některého z posledních nedělních flightů," poznamenal v pátek Mickelson. Jak řekl, tak o den později udělal. "Chci útočit na titul ze Scottish Open a hraju dost dobře na to, aby se mi to povedlo. Potřeboval jsem dobré kolo, abych se posunul v pořadí tím správným směrem," uvedl.

Nestačilo to jen na Stensona. Ten v sobotu zahrál sedm birdie a jediné bogey. Po pomalejším začátku na úvod turnaje, kdy zahrál 70, se v dalších dvou kolech prostřílel hlouběji pod toto číslo - v pátek 64 ran, den nato 66 úderů.

Páteční lídr Chris Doak zamířil opačným směrem – pětatřicetiletý Skot, který v předchozích dvou kolech nasbíral vždy po jednom bogey, jich v sobotu nasázel hned pět. Čtyřmi birdie pak ztrátu nedokázal vymazat a propadl se na dělenou dvanáctou příčku.

Reklama

Související témata: