Hlavní obsah

Odpočatý Woods věří: Můj loket je dobrý. A hra také

A je to tu opět. Tiger Woods se v tomto týdnu bude pokoušet ukončit už více jak pět let dlouhé čekání na další titul z turnaje kategorie major. Na britském The Open ve skotském Muirfieldu. Otázkou zůstává, zda mu v tom nezabrání jeho bolavý loket, který je už prý v pořádku. Jenže to se ukáže až v ostrých soutěžních kolech.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Golfista Tiger Woods

Článek

Woods, který letos získal už čtyři turnajové tituly, si v posledních čtyřech týdnech dal pauzu od soutěžního golfu. Naposledy hrál na US Open, po kterém se rozhodl vyléčit zranění levého lokte. To si přivodil už dříve, během vítězství na The Players.

Před The Open si tak naordinoval klid. Věděl moc dobře, že pro hru na tvrdých skotských linksech s vysokým roughem musí být stoprocentně zdravý. Nebo alespoň co možná nejvíce. A tak pouze lehce trénoval doma na Floridě a připravoval se na třetí major sezóny.

Potřeboval se vyléčit

"Hlavním důvodem, proč jsem si dal pauzu, bylo, že právě zde to bude hodně těžké. A já budu potřebovat, aby byl loket v pořádku. Vědělo se, že roughy budou vysoké, takže jsem se potřeboval vyléčit," přiznal na tiskové konferenci před turnajem Woods.

A obezřetný je také před samotným turnajem, když každý tréninkový den odehraje v Muirfieldu pouze devět jamek. Svůj loket, přestože o něm tvrdí, že je v pořádku, jednoduše nechce zatěžovat. Nechce hrát více ran z roughů, než je nutně potřeba.

"Chci mít jistotu, že budu odpočatý a že budu připravený pro championship. Doma jsem hodně dřel každý den na greenech. Dal jsem tomu čas a teď se na nich cítím dobře," řekl Woods, pro kterého bude hlavním cílem v tomto týdnu končit co nejvíce na fairwayích.

Možná i kvůli tomu v pondělí testoval na drivingu Nike VR_S Covert Tour driver na shaftu Mitsubishi Diamana White Board 73X. Zda se rozhodne tuto hůl umístit do svého bagu pro turnaj, není jisté. Možná se bude jednat až o pocitové rozhodnutí těsně před turnajem.

"Cítím, že má hra je velmi dobrá. A přestože jsem už přes pět let nevyhrál major, na hodně z nich jsem měl šanci. Musím v tom pokračovat a snad pak nějaký konečně vyhraji," věří Woods, který se tak už pět let snaží neúspěšně stáhnout ztrátu na historické maximum Jacka Nicklause. Ten vyhrál majorů osmnáct, Woods zatím "jen" čtrnáct.

Reklama