Hlavní obsah

Spilková zahrála pod par, španělský Open vede Woods

Oči golfových fanoušků jsou upřeny především do skotského Muirfieldu, kde probíhá slavný The Open, ve Španělsku ale mají také svůj Open - hostí tu ženskou sérii Ladies European Tour. A stejně jako na ostrovech, také na hřišti v Madridu je vysoko na leaderboardu jméno Woods. Ve Španělsku dokonce nejvýše, turnaj Open de Espaňa totiž po čtvrtečním prvním kole vede neteř světové jedničky Cheyenne Woodsová. Dobře si vedla i Klára Spilková, která obešla hřiště s jednou ranou pod par a je dělená devatenáctá. Na Woodsovou ztrácí sedm ran.

Foto: archiv Goram

Golfistka Klára Spilková

Článek

Spilková začínala na druhé devítce a na prvních čtyřech jamkách střídala birdie s bogey. Prvních devět jamek nakonec obešla s mankem jedné rány, to ale dokázala výborným výkonem na první devítce zvrátit – vedle jediného bogey nasázela tři birdie, z toho jedno na poslední jamce a mohla být spokojená.

"Palce držíte poctivě," vzkázala svým fanouškům na facebookovém profilu. Pro Spilkovou je hřiště v Madridu neznámé a je to letos poprvé, co se musí poprat s takovou nevýhodou.

Hvězdou dne byla ale Woodsová, která zahrála osm ran pod par. "Začala jsem dvěma birdie a to byl skvělý start. Skvěle jsem puttovala, hrála stabilně. Zkrátka všechno si sedlo, takže se cítím báječně," pochvalovala si majitelka slavného golfového příjmení, která se chystá i na srpnový turnaj LET na Dýšině. Doplnila, že jí vyhovovalo horké a slunečné počasí, které jí připomínalo podmínky v rodné Arizoně.

Druhé místo patří po úvodním kole domácí Tanie Eloseguiové, která ztrácí dvě rány, třetí je pak o další ránu zpět Jihoafričanka Lee-Ann Paceová.

Reklama

Související témata: