Hlavní obsah

Na The Open vede Jiménez, Woods je dělený druhý

Na The Open se schyluje k obrovskému víkendovému dramatu. Po druhém kole je se skóre -3 ve vedení Španěl Miguel Ángel Jiménez, na kterého ztrácí jedinou ránu čtveřice hráčů, ve které je také Tiger Woods. Ze hry už je ale druhý hráč světa Rory McIlroy (+12), stejně tak třeba Luke Donald a Justin Rose (oba +10). Cut se zastavil na +8.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Golfista Tiger Woods.

Článek

Po prvním kole vedoucí Zach Johnson dlouho útočil také na vedení po druhém kole. Jenže na posledních pěti jamkách ztratil dohromady čtyři rány a se skóre -1 dělí šestou příčku. Stejně je na tom zkušený Argentinec Angel Cabrera, který na posledních pěti jamkách ztratil rány tři.

Jiménezovi tak stačilo dojít v pátek v paru poté, co tři rány upsal ze svého skóre už ve čtvrtek. Druhé kolo bylo v jeho podání maximálně vyrovnané, když ke čtrnácti parům přidal dvě birdie (2. a 11. jamka) a dvě bogey (4. a 14.). Obě devítky tak měly v jeho podání podobný průběh.

"Samozřejmě, že cítím určitý tlak. Cokoliv, co je pro vás důležité, na vás vytváří tlak. Dokud se s tím ale dokáži vyrovnat, tak to pro mě není problém," řekl po polovině The Open populární Španěl, který na svůj první titul z turnajů kategorie major ve svých 49 letech stále čeká. Nyní tak může opět doufat ve skotském Muirfieldu, kde zatím předvádí parádní golf.

To však platí i o dalších, především pak o prvním hráči světa Tigeru Woodsovi, Ten stejně jako Jiménez došel v pátek v paru a rozdíl v jeho skóre tak dělá čtvrteční výkon.

"Dnes to bylo těžké. Vítr foukal úplně jiným směrem a také greeny byly jinak rychlé. Jsem ale v dobré pozici," pochvaloval si po skončení svého kola Woods, který v té době jako člen dopoledních flightů netušil, jak na to nakonec bude: "Uvidíme, co hráči v odpoledních flightech."

Těm se ale příliš nedařilo a postupem času, především kvůli stále tvrdšímu hřišti, stále více ztráceli. Vždyť zatímco v poledne jich pod parem bylo přes dvacet, nakonec jich v červených číslech skončilo pouhých devět. A v paru jde na desáté příčce zatím osamocený Ryan Moore.

O nejlepší výkon dne se tak postarali Jihoafričan Charl Schwartzel a Angličan Lee Westwood, kteří skončili na výsledku 68 (-3). Westwoodovi, který také stále čeká na svůj první major titul, to pomohlo k dělené druhé příčce, Schwartzelovi k dělené jedenácté (celkově +1).

Reklama