Hlavní obsah

Zklamaný Rory McIlroy: Mám jasný obrázek o své hře

Jestli si někdo myslel, že to bude právě The Open, které přinese zlom ve zpackané sezóně druhého hráče světa Roryho McIlroye, tak se šeredně mýlil. Spíše naopak. Mladý talent ze Severního Irska opět dokázal, že se mu prostě nedaří. Během dvou kol nasbíral celkem 12 ran nad par hřiště a neprošel cutem, na který přitom stačilo skóre +8.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Golfista Rory McIlroy na tenisovém Wimbledonu držel palce své přítelkyni Dánce Caroline Wozniacké...

Článek

Když byl po prvním kole McIlroy na +9, zdálo se, že je mimo hru. Jenže po druhém kole se ukázalo, že by mu na cut stačilo zahrát v pátek jednu ránu pod par. Jenže to je momentálně pro bývalou světovou jedničku úkol z kategorie sci-fi.

"Jsem zklamaný. Ale na druhou stranu si myslím, že mám teď jasný obraz o tom, na čem musím pracovat a co musím udělat, aby se vše otočilo správným směrem," řekl po vypadnutí z turnaje McIlroy, pro kterého se jedná o nejhorší výsledek na majoru v kariéře.

Aktuálně druhý hráč světa ale rozhodně nechce propadat panice, i když ví, že na tom není nejlépe. "Někdy je to tak, že vám přijde, že vaše hra je na tom hůře, než tomu aktuálně je. V závěru včerejšího dne (čtvrtka) ale o moc horší být nemohla."

McIlroy se trápí od začátku sezóny, kdy přestoupil k Nike. S novými holemi mu to od začátku nešlo a nepohodu v jeho hře dokazují výsledky v průběhu celé dosavadní sezóny. Další mu pak vyčítají, že místo tréninku tráví až příliš času se svou přítelkyní, tenistkou Caroline Wozniackou.

Možná i proto vzal závěr druhého kola spíše tréninkově a do své ruky bral driver častěji než předtím: "Rozhodl jsem se hrát driverem na každé jamce, na jaké to šlo, protože to může být klíčový faktor pro nadcházejících několik týdnů."

Od 8. do 11. srpna bude McIlroy obhajovat titul na PGA Championship, závěrečném majoru sezóny.

Reklama

Související témata: