Hlavní obsah

Před finále The Open vede Westwood, Woods ztrácí

Po nervy drásajícím třetím kole si na The Open vede nejlépe Lee Westwood. Ten ve skotském Muirfieldu obešel v sobotu hřiště za 70 (-1) a s celkem třemi ranami pod par má před nedělním finálovým kolem náskok dvou ran na dvojici Američanů Tiger Woods, Hunter Mahan. Miguel Ángel Jiménez, vedoucí muž po 2. kole, se v sobotu propadl.

Foto: Owen Humphreys, ČTK/AP

Lee Westwood na The Open.

Článek

Místy to během třetího kola vypadalo až skoro na jamkovku mezi Woodsem a Westwoodem. Oba skvělí hráči se neustále přetahovali. Chvíli vedl Woods, chvíli Westwood (v jeden okamžik už o tři rány), ale nejčastěji na tom byli oba dva stejně.

Ve prospěch 40letého Angličana tak nakonec rozhodla sedmnáctá jamka, na které dokázal zahrát birdie. Woods naopak zaváhal, do své skórkarty zapsal bogey a rozdíl dvou ran byl na světě.

"Vím, co mohu od zítřka očekávat. Vím, co musím dělat, vím, co mě to bude stát," říká před finálovým kolem Lee Westwood, který na svůj premiérový titul z turnajů kategorie major ve své kariéře stále čeká. V neděli půjde ve flightu s Hunterem Mahanem.

Na co bude myslet? "Je to pouze o tom, že si věříte, že jste tak dobří, že můžete vyhrát. Zítra nás čeká pouze dalších 18 jamek. Zatím hraji velmi dobře a také dobře puttuji a není zde jediný důvod, proč bych v tom nemohl pokračovat."

Woods po třetím kole, které zahrál za 72 (+1), dělí druhou pozici s Mahanem. Ten se postaral o jeden ze tří nejlepších výsledků dne, když obešel hřiště za 68 ran (-3). O další ránu zpět, tedy v paru pro turnaj, je šampión letošního Masters Adam Scott. Ten půjde v neděli s Woodsem.

"Snažím se pouze hrát golf. Netlačím na pilu a nic tam nepřidávám. Pouze si užívám příležitost hrát na majoru, a k tomu v Británii," okomentoval Američan Hunter Mahan své dosavadní působení na letošním The Open.

Hodně nepovedené kolo prožil v sobotu ve Skotsku vedoucí muž po pátku, španělský sympaťák Miguel Ángel Jiménez. Ten si ve třetím kole připsal pouhé dvě birdie, ke kterým přidal šest bogey a jedno double bogey. Bylo z toho skóre 77 (+6), což znamená tři rány nad par pro turnaj.

Reklama