Hlavní obsah

Gál na European Tour v Rusku ztrácí na cut čtyři rány

Moskva

Šest ran nad par zahrál v prvním kole turnaje European Tour v Moskvě jediný český zástupce Petr Gál. Ve čtvrtek na ruské zastávce prestižní série v Celejevo Golf & Polo Clubu nasbíral tři bogey na své první devítce (začínal na desáté jamce), po obrátce pak přihodil další tři bogey, jednoho dabláče a dvě birdie jen kosmeticky vylepšila výsledek.

Foto: Jiří Velden

Ilustrační foto

Článek

Gálovi se moc nedařilo na pětiparech. Na jednom z nich zahrál šest, na dalším pak sedm, k tomu přihodil par a skóroval až na závěrečném pětiparu. Gál je po úvodním kole až na dělené devadesáté pozici a od cutu ho dělí čtyři rány. V pátek tak bude bojovat spíše o vylepšení pozice a sebevědomí.

V čele turnaje je trojice hráčů - Švéd Rikard Karlberg, Číňan Wen-chong Liang a Angličan Simon Dyson. Všichni tři nastříleli na M2M Russian Open pět ran pod par a vedou o ránu před další čtveřicí hráčů. Pořadí na čele je hodně našlapané, do rozdílu tří úderů se vešlo hned 24 golfistů.

Z vedoucího tria má nejvíce zkušeností se závěrečnými koly Dyson, šestinásobný vítěz na European Tour, který ovšem nevyhrál od roku 2011. Letos prošel jen sedmi cuty na patnácti turnajích, povedený úvod v Rusku tak stvrzuje návrat formy. Ostatně na posledních dvou podnicích vyšplhal také docela vysoko - ve Francii byl pátý, ve Skotsku dělil dvanáctou příčku.

Reklama