Hlavní obsah

Steele si užil návrat do Kanady, vede před Kucharem

Oakville

Nejlépe zahájil turnaj RBC Canadian Open Brendan Steele. Ve čtvrtečním úvodním kole zahrál na hřišti v Glen Abbey v Ontariu sedm ran pod par, když základ úspěšnému kolu položil na prvních sedmi jamkách, během nichž nasázel pět birdie. Ránu za Steelem je vítěz dvou turnajů letošní sezóny PGA Tour Matt Kuchar a spolu s ním i Scott Gardiner a Scott Brown.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Americký golfista Brendan Steele na turnaji RBC Canadian Open.

Článek
Fotogalerie

"Jsem rád, že jsem tady. Hrál jsem v letech 2006 a 2007 kanadskou profesionální tour. Díky tomu jsem se dobře připravil na Web.com Tour, kterou jsem hrál v dalších třech letech. Zaznamenal jsem tu velký pokrok, prožil tu skvělé období, mám tu mnoho přátel a procestoval celou zemi," pochvaloval si návrat do Kanady Steele.

Třicetiletý Američan zahrál osm birdie a jediné bogey - ránu ztratil na své poslední jamce, čtyřparové devítce. Steele se v kariéře radoval z vítězství na turnaji PGA Tour jen jedinkrát, před dvěma lety vyhrál Valero Texas Open. Letos bojuje především o start v play off FedExCupu, v průběžném pořadí sezóny je až na 97. pozici, vítězný víkend by mu ji pomohl notně vylepšit.

"Byl to po všech stránkách dobrý den. Trefil jsem hodně dobrých ran, byl jsem schopen dobře putovat. Když se vám podaří dobré kolo, jako bylo toto, hrajete takhle dobře, pak jde všechno fajn. Zahrál jsem asi nejlepší letošní kolo, to je hezké. Minul jsem jen pár greenů a pár ran, a naopak jsem proměňoval putty," vypočítával Steele.

Kuchar: Vše nám hrálo do karet

Spokojený byl i Kuchar. "Byla to zábava, hrálo se ve vynikajících podmínkách. Minulý týden to bylo při British Open tak obtížné, tady to bylo o poznání přátelštější," poznamenal. "Hřiště je ve skvostné kondici, panovala příjemná teplota, moc nefoukalo, takže nám vše hrálo do karet. Navíc zdejší pětipary umožňují skórovat," liboval si Kuchar.

Hunter Mahan a David Lingmerth nastříleli 67 ran, Chez Reavie, vítěz z roku 2008, byl spolu s Bubbou Watsonem a Trevorem Immelmanem o další ránu zpět. Brandt Snedeker otevřel za 70 ran, Ernie Els a obhájce trofeje Scott Piercy zapsali 71 úderů. Nutno podotknout, že Piercy loni triumfoval na jiném hřišti v Hamilton Golf & Country Clubu.

Moc se naopak nedařilo Luku Donaldovi, Charlu Schwartzelovi či Kanaďanu Miku Weirovi, kteří zahráli ránu nad par, Dustin Johnson nasbíral 75 a Graeme McDowell dokonce 76 ran.

Reklama