Hlavní obsah

Skvělá Spilková! V Anglii zahrála šest ran pod par

Parádní kolo zahrála na ISPS HANDA Ladies European Masters v britském Denhamu Klára Spilková. Ve čtvrtek otevřela turnaj 66 ranami, tedy šest pod par, a v rámci nedohraného kola jí patří skvělá třetí příčka. Spilková zazářila především na druhé devítce, kde nasbírala pět birdie v rozmezí sedmi jamek. V průběhu kola ani jednou nechybovala, a to ji katapultovalo na vrchol leaderboardu.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

"První kolo v Anglii 66 ran! Jabadabaduuu!" oslavila svůj úspěšný den na facebookovém profilu česká hráčka. Spolu se s ní prozatím dělí o třetí místo Němka Ann-Kathrin Lindnerová a Australanka Rebecca Artisová, o ránu zpět jsou Cheyenne Woodsová, Bree Arthurová či Kylie Walkerová.

Naopak o tři rány lépe než Spilková a spol. si zatím vedly Jihoafričanka Ashleigh Simonová a Němka Caroline Massonová. "Hrála jsem opravdu dobře, trefila sedmnáct greenů a zvládla i záchranu paru z bunkeru. Byl to solidní golf s dobrým putováním, a když to jde takto, pak je golf zábava," radovala se solheimcupová naděje Massonová.

Stejně jako Spilková začínala brzy ráno. "Vstávala jsem před pátou, dala si dobrou snídani… Možná bych to mohla dělat častěji," smála se Němka.

Simonová se na ni dotáhla především skvělým finišem, když skórovala na posledních pěti jamkách. "Hřiště je ve vynikající kondici, je lepší než loni. Úterní déšť tomu trochu pomohl, mohli jsme útočit na praporek a míčky držely," chválila stav hřiště.

Reklama

Související témata: