Hlavní obsah

Hoey se v Rusku urval, vede o pět ran

Moskva

Severoirský profesionál Michael Hoey se po sobotním třetím kole M2M Russian Open pasoval do role největšího favorita turnaje. Na ruské zastávce podniku European Tour v moskevském Tseleevo Golf Polo Clubu zvládl první z víkendových kol za 65 ran a vede o pět ran před švédsko-anglickou dvojicí Rikard Karlberg a Matthew Nixon.

Článek

Hoey dobře ví, jak chutná vítězství na evropské sérii, v Rusku ho může zažít už popáté v kariéře. Naposledy vyhrál loni na turnaji Trophée Hassan II, v Maroku přitom tehdy vyhrál rozdílem pěti ran. Letos by to pro něj byl zlom, protože v probíhající sezóně nebyl lepší než pětadvacátý a propásl sedm cutů na posledních deseti podnicích. Než tour zavítala do Moskvy…

"Byl to jeden z těch dnů, kdy mi všechno naprosto vycházelo, hrál jsem dobře a dařilo se mi snižovat skóre," podotkl spokojený Hoey. Zahrál šest birdie, eagle na pětiparové jamce číslo osm a náladu mu nezkazilo ani bogey.

"Povedlo se mi zahrát birdie hned na jedničce, což mi pomohlo udat tempo hry. Když jsem pak přihodil eagle na osmičce, bylo to super. Podařilo se mi trefit drajv a pak trojkou železo jen na dva metry od praporku," liboval si nadšený Ir.

Sám Hoey ale varoval, že ještě nemá nic vyhráno. "Mám dobrý náskok, ale ještě to nebude samozřejmost. Dnes mi to šlo, ale zítřek může být jiný. Zkusím si to prostě užít. Už jsem v podobné pozici byl a to mi může pomoci, ale i tak musím hrát dobrý golf a proměnit pár puttů," zakončil.

V turnaji už po pátku skončil jediný český zástupce Petr Gál, který v součtu nasbíral 11 ran nad par a na cut ztratil sedm ran. Odjel s děleným 96. místem.

Reklama

Související témata: