Hlavní obsah

Suverénní Hoey si nenechal vzít triumf z Ruska

S pohodlným náskokem čtyř ran si došel pro titul na M2M Russian Open v moskevském Tseleevo Golf Polo Clubu severoirský hráč Michael Hoey. Ke svému pátému titulu na European Tour v kariéře nakročil už v sobotu, kdy zahrál brilantní kolo s 65 ranami a vybudoval si díky němu náskok čtyř ran. Ten v neděli udržel zásluhou skóre 70. Za ním zůstala na dělené druhé příčce francouzsko-anglická dvojice Alexandre Kaleka a Matthew Nixon.

Článek

"Dokonale jsem si toto hřiště zamiloval," rozplýval se Hoey nad hřištěm, pod jehož designem je podepsán Jack Nicklaus. "Je to jedno z nejlepších hřišť, na kterých jsme hráli během letošního ročníku evropské tour. Greeny jsou úžasné a umožňovaly hodně skórovat. Právě puttování přitom hrálo tento týden klíčovou roli, alespoň pro mne," doplnil.

"Je to opravdu úžasné, vyhrát pátý titul. Vítězství je vždycky skvělé, chcete ho prožívat znovu a znovu. Doufám, že ještě do konce sezóny nějakou šanci dostanu," poznamenal Hoey, jenž věří, že ho ruský triumf nakopne. Zároveň podotkl, že by potřeboval větší konzistenci hry, což bude jeho úkol pro další týdny a měsíce. "Jen to mi pomůže dostat se po bok nejlepších hráčů na světě a zůstat na tour."

Čtyřiatřicetiletý Hoey, který letos neskončil na lepší než pětadvacáté pozici a propásl sedm cutů na posledních deseti podnicích European Tour, začal finálové kolo šesti pary v řadě, pak ale dvěma birdie na sedmičce a osmičce rozhojnil svůj náskok na pět úderů.

V tu chvíli to vypadalo, že už není o co hrát. Jedinou ránu ztratil Hoey na dvanáctce a loňský vítěz Kaleka s Dánem J. B. Hansenem se přiblížili na dvě rány. Jenže... Na sedmnáctce zahrál Hoey birdie a jeho pronásledovatelé naopak ztratili ránu na poslední jamce. Hotovo.

"Byl to těžké, protože když máte náskok pěti ran, je přirozené začít náskok hájit. Snažil jsem se být agresivnější, protože nejlepší obrana je útok. I tak to ale bylo obtížné, když víte, že máte tak pohodlné vedení," doplnil Hoey.

Golfový turnaj evropského okruhu PGA v Moskvě (par 72, dotace 1 mil. eur):
1. Hoey (Sev. Ir.) 272 (70+67+65+70)
2. Kaleka (Fr.) 276 (70+67+71+68) a Nixon (Angl.) 276 (69+70+68+69)
4. Hansen (Dán.) 277 (72+70+67+68)
5. Foster 278 (69+69+72+68), Morrison (oba Angl.) 278 (68+71+70+69), Havret (Fr.) 278 (72+70+70+66).

Reklama

Související témata: