Hlavní obsah

Spilkové útok na titul nevyšel, v Anglii skončila šestá

Denham

Nevyšlo to, přesto může být Klára Spilková spokojená. V anglickém Denhamu po skvělých prvních dvou kolech myslela na premiérový titul z Ladies European Tour, nakonec po finálových 73 ranách bere dělené šesté místo, což je její nejlepší umístění v kariéře. A důvod ke spokojenosti? Stálost výkonů – na turnaji ISPS Handa Ladies European Masters na hřišti Buckinghamshire Golf Clubu nedaleko Londýna vybojovala své třetí letošní top 10.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Spilková zahrála v pátek a sobotu 66 ran a s dvanácti ranami pod par vstupovala do finálového kola na dělené první příčce. Ve své třetí sezóně na LET tak byla nejblíže prvnímu titulu. A také na něj myslela. "Opravdu toužím vyhrát, protože by to bylo poprvé v kariéře. Bylo by to něco speciálního," říkala po sobotě osmnáctiletá Češka.

Nedělní úvod jí navíc vyšel skvěle, na druhé jamce skórovala a dostala se do samostatného vedení. Pak se ale zasekla – dalších osm jamek odehrála v paru a na následujících třech jamkách nasbírala dvě bogey. Birdie na čtrnáctce z pohledu boje o titul nic neřešilo a bogey na sedmnáctce jen symbolizovalo nevýrazné kolo.

Z Anglie si Spilková odváží příjemnou sumičku 13 tisíc eur, což dává spolu s předchozími výdělky v sezóně přes 35 tisíc eur a posun na 19. pozici money listu. Spilková tak uprostřed sezóny, po pouhých sedmi turnajích, překonala svá maxima vydělaných peněz z předchozích dvou ročníků Ladies European Tour.

Především ale díky jejím letošním výkonům roste ve fanoušcích pocit, že čekání na vítězství by nemuselo trvat dlouho. A třeba přijde na domácím turnaji na Dýšině za pár dnů. Tam se ukážou i mnohá jména z leaderboardu anglické zastávky LET. Čeští golfoví příznivci se tak mají na co těšit.

V Anglii nakonec triumfovala Australanka Karrie Webbová, která úspěšně zaútočila ze zadních pozic. Před finále byla sedmá, ale skvostné kolo za 65 ran, do něhož vměstnala i dva eagly, ji katapultoval do čela před Ashleigh Simonovou z Jižní Afriky a Němku Caroline Massonovou. Za zmínku stojí i čtvrtá příčka Sandry Galové, Němky s českými kořeny. Před Spilkovou se ještě vešla rovněž čtvrtá Christina Kimová z USA, šestou příčku sdílela česká hráčka s Dánkou Line Vedelovou.

Golfový turnaj žen série LET v britském Denhamu (dotace 400 000 eur, par 72):
1. Webbová (Austr.) 200 (68+67+65)
2. Simonová (JAR) 201 (63+69+69)
3. Massonová 202 (63+69+70)
4. Galová (obě Něm.) 203 (68+68+67) a Kimová (USA)
6. Spilková (ČR) 205 (66+66+73) a Vedelová (Dán.) 205 (68+71+66).

Reklama

Související témata: