Hlavní obsah

Snedeker vyhrál v Kanadě, pošle dárek Mahanově dcerce

Oakville

S náskokem tří ran si došel pro druhý titul na PGA Tour v sezóně Brandt Snedeker. Nejdříve v sobotu nahradil v čele turnaje RBC Canadian Open Huntera Mahana, jenž odjel za rodící manželkou, a v neděli pak v ontarijském Glen Abbey Golf Clubu vedení uhájil. "Jsem nadšený, chtěl jsem tu vyhrát, protože můj caddie (Scott Vail) je Kanaďan a tohle je jeho národní šampionát. Znamenalo to pro něj hodně, stejně tak i pro mě. A navíc je to třetí nejstarší turnaj na tour," rozplýval se Snedeker.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Americký vítěz Canadian Open Brandt Snedeker s trofejí

Článek

Mahanova žena Kandi brzy v neděli v Texasu porodila dcerku Zoe Olivii a holčička se může těšit i na dárek od Snedekera.

"Zoe dostane hodně hezký dárek. Nemohu Kandi dostatečně poděkovat, že jela tak brzy do porodnice. Nevím, jestli bych tu seděl, kdyby to neudělala," usmíval se na tiskové konferenci pro vítěze Snedeker.

Pak dodal vážněji: "Narození dítěte je mnohem důležitější než golfový turnaj. Sám jsem vynechal turnaj kvůli porodu našeho prvního potomka a bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělal. Jsem si jistý, že Hunter to cítí stejně."

Celkem zahrál Snedeker 16 pod par

Snedeker končil turnaj s šestnácti údery pod par na 272 ranách. Letos tak přihodil druhý titul k únorovému triumfu z AT&T Pebble Beach National Pro-Am, celkem má na kontě už šest titulů z PGA Tour. Ve FedExCupu nyní patří loňskému vládci třetí pozice a má tak šanci být prvním vítězem FedExCupu, který obhájí svůj titul na TOUR Championship by Coca-Cola.

"Je skvělé zvítězit. Je to ocenění za všechnu tu dřinu, kterou jsem do přípravy v minulých třech měsících dal. Nehrál jsem nejlépe a věděl jsem, že na své hře musím zapracovat. Moc to pro mě znamená," doplnil Snedeker, který prožíval snový úvod sezóny, pak jej ale přibrzdilo zranění.

Druhé místo dělili v Kanadě Dustin Johnson, William McGirt, Matt Kuchar a Jason Bohn. Johnson v jednu chvíli dělil vedení po birdie na šestnáctce, jenže pak přišlo zatmění na sedmnáctce, kde po ráně do autu a následně do fairwayového bunkeru zapsal nepříjemné triplebogey.

Nejlepším domácím hráčem Hearn

"Hrál jsem dobře, sebevědomě, výborně jsem drajvoval. Takže jsem na té jamce vytáhl driver, ale rána se mi nepovedla. Nejsem z toho šťastný, ale celkově se mi líbilo, jak jsem hrál. Není důvod se znepokojovat, uvidíme příští víkend," zpytoval svědomí a zároveň se burcoval americký ranař.

Nejlepším Kanaďanem v turnaji byl David Hearn, se čtyřmi ranami pod par na 44. místě. Žádný domácí hráč tak nedokázal navázat na posledního kanadského vítěze turnaje Pata Fletchera, který v roce 1954 ovládl turnaj v Point Grey ve Vancouveru. Fletcher ale nebyl rodilým Kanaďanem, narodil se v Anglii, jediným v Kanadě narozeným vítězem byl Carl Keffer, který vyhrál v letech 1909 a 1914.

Golfový turnaj PGA Tour v kanadském Oakville (dotace 5,6 miliónu dolarů, par 72):
1. Snedeker 272 (70+69+63+70)
2. McGirt 275 (71+69+67+68)
Johnson 275 (75+67+63+70)
Kuchar 275 (66+74+64+71)
Bohn 275 (70+68+66+71)
5. Castro 276 (69+70+67+70)
Merrick 276 (71+62+72+71)
Wilson (všichni USA) 276 (70+69+67+70).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články