Hlavní obsah

McIlroy si čistil hlavu, do Ohia přijel v dobré náladě

V mnohem lepší psychické pohodě než v Muirfieldu při The Open je Rory McIlroy před blížícím se startem na Bridgestone Invitational. V dějišti turnaje série WGC je 24letý hráč ze Severního Irska pln odhodlání. "Ano, byl jsem po těch dvou dnech na The Open trochu skleslý," poznamenal McIlroy, který v prvním kole v Muirfieldu zahrál 79 ran a pohřbil tak své naděje na cut. "Ale to už je za mnou. Teď se těším na zbytek sezóny," doplnil.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Golfista Rory McIlroy.

Článek

"Přede mnou je spousta skvělých turnajů, navíc takových, na kterých se mi loni dařilo. Věřím, že mi pozitivní vzpomínky pomohou a začnu hrát takový golf, jaký umím," uvedl McIlroy. Právě před rokem ve Firestone Country Clubu v Akronu v Ohiu potvrzoval skvělou formu, když si došel pro páté místo. Následující týden si pak došel pro suverénní vítězství na PGA Championship v Kiawah, stejně tak vyhrál i dva podniky v play off FedExCupu.

"Když jsem tu loni touhle dobou seděl, necítil jsem, že by moje hra byla ve skvělé kondici, nyní tu sedím v mnohem pozitivnější náladě. To je dobré znamení," řekl McIlroy. "Mám rád toto hřiště, je skvělé, cítím, že na něm mohu zahrát dobře. Pokud se mi tu podaří zopakovat výsledek z loňska, mohlo by mi to pomoci před posledním majorem sezony a zbylými turnaji."

McIlroy mezi The Open a Bridgestone Invitational strávil čtyři dny v Monaku, pak spolu s koučem Michaelem Bannonem pracoval doma v Severním Irsku, zahrál si také golf se svými přáteli. A dařilo se mu, na posledních sedmi jamkách v rodném Holywoodu zahrál sedm ran pod par.

"Je fajn hrát jen tak pro radost. Vyjít si na hřiště, zahrát si, bavit se, jako když jsem vyrůstal. Pomůže vám to uvědomit si, proč vlastně tu hru hrajete. Proč jste začali, proč ji milujete," svěřil se.

Podobný program měl McIlroy i loni. Tehdy spolu s Bannonem a mágem krátké hry Davem Stocktonem došli k tomu, že se příliš soustředil na techniku a že by měl místo toho trochu upustit páru a trochu si užít. To platí i o letošku.

"Nějak jsem se v tom zamotal, svou hru jsem v uplynulých několika měsících řešil až příliš," přiznala severoirská, letos však poněkud pohasínající hvězda.

Reklama

Související témata: