Hlavní obsah

Spilková byla v úvodu British Open už dvě pod par, pak ztratila

St. Andrews

Dvě rány za hranicí cutu je po prvním kole Women British Open česká profesionálka Klára Spilková. Dobře rozehrané kolo, v němž už byla dokonce dvě rány pod normu hřiště Old Course v kolébce golfu St. Andrews, nedotáhla do finiše – po dvou birdie přišly tři bogey a výsledek +1. V pátek bude v dopoledních hodinách bojovat o postup do víkendových bojů.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Vše se přitom vyvíjelo báječně. Po šesti parech skórovala Spilková na čtyřparové sedmičce a první devítku díky tomu obešla jednu ránu pod par za 35 úderů. Když pak znovu skórovala na jedenáctce, vypadalo to hodně růžově. Jenže vzápětí zchladila euforii dvě slepená bogey na dvanáctce a třináctce, další pak přistálo ve skórkartě na předposlední, sedmnácté jamce.

Na čele leaderboardu to zatím vypadá na americko-korejský souboj, v němž spolu měří síly zámořské hvězdy Morgan Presselová, Stacy Lewisová, Nicole Castraleová, Ryann O´Tooleová či Paula Creamerová na jedné straně a Na Yeon Choi, Mi Jeong Jeon či Eun Hee Ji na straně druhé.

V prozatímním průběhu turnaje si nejlépe vede Presselová, která jako jediná stlačila skóre šest ran pod par. Za ní je ale celá smečka pronásledovatelek, klání tak nejspíše bude i v příštích dnech hodně vyrovnané a dramatické.

A jak si v prvním dni vedly hráčky s českými kořeny, ale jinou vlaječkou za jménem? Němka Sandra Galová zahrála 69 ran a má nakročeno do finálových kol, Jessica Kordová je s parem 72 ran těsně za hranicí cutu.

Na cut zatím ztrácejí i legendární Angličanka Laura Daviesová, Američanky Michelle Wie, Christina Kimová či Lexi Thompsonová, Španělka Carlota Cigandaová, Australanka Karrie Webbová či Francouzka Gwladys Noceraová.

Reklama

Související témata: