Hlavní obsah

Simpsonovi pomohl ve Firestone do čela kedík

Akron

Nemusíte hřiště znát, stačí mít po boku zkušeného "kedíka". To poznal ve čtvrtečním prvním kole WGC-Bridgestone Invitational Webb Simpson – přestože hrál ve Firestone Country Clubu vůbec první soutěžní kolo v kariéře, dokázal zahrát šest ran pod par a probojovat se do čela turnaje s náskokem jednoho úderu. Mohl se opřít o rady Paula Tesoriho, který byl ve Firestonu tolikrát, že to jen těžko spočítá. "Stačilo jen mu naslouchat," podotkl Simpson.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Americký golfista Webb Simpson

Článek

Tesori "kedil" na PGA Tour dlouhá léta pro Vijaye Singha či Jerryho Kellyho, navíc je sám profesionál. "Je těžké pro nás hráče poslouchat naše caddie, ale on mi o hřišti řekl všechno. Necítil jsem to tak, že jsem na hřišti poprvé, protože jsem mohl čerpat z jeho zkušeností," liboval si Simpson (na snímku), vítěz US Open z loňského roku.

Šestinásobný vítěz turnaje Tiger Woods naopak zná hřiště jako své boty a pro radu se na svého "kedíka" Joea LaCavu obracet nemusel. Maximálně když konzultoval směr a sílu větru. "To mi Joe pomohl přečíst. Jinak jsem zahrál spoustu dobrých ran," radoval se Woods, který zahrál 66 ran.

Na druhém místě před Woodsem je Švéd Henrik Stenson, jenž obešel hřiště za 65 ran, stejně jako světová jednička pak zahráli obhájce titulu Keegan Bradley, Ryan Moore a Chris Wood. Wood byl mimochodem další nováček na hřišti, přesto dokázal srovnat krok s Woodsem.

Woods bude útočit

Simpson byl spokojen, ale kroutil hlavou nad bogey na poslední jamce. Přesto má po skvělém vstupu do turnaje šanci bojovat o první letošní vítězství. Bude to mít ale zatraceně obtížné – Woods je ve Firestone vždy vynikající, navíc mu svědčí turnaje ze série WGC (startoval na 41 podnicích, dvaatřicetkrát přitom pronikl mezi nejlepších deset), stejně tak i Bradley potvrdil, že mu hřiště svědčí.

Loni Bradley vyhrál po skvělém finálovém výkonu, když v neděli nasázel 64 ran. Porazil tehdy Jima Furyka, který vedl prakticky celý turnaj, jenže na poslední jamce zahrál double bogey. Bradley se nyní nechce stresovat myšlenkami na obhajobu a chce jít krok za krokem. "Je to turnaj jako každý jiný. Nechci se dostat pod tlak a dělat něco bláznivého. Vím, že mi to hřiště sedí," prohlásil.

Obrázek našlapaného čela leaderboardu doplňuje smečka hráčů na 67 ranách, mezi nimiž je právě Furyk, dále Jason Dufner, Bubba Watson, Rickie Fowler, Bill Haas a Luke Donald.

Vítěz Scottish a British Open Phil Mickelson zahrál na úvod 72 ran, Rory McIlroy, který bude příští týden obhajovat titul na PGA Championship, přinesl do klubovny 70 ran.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články