Hlavní obsah

Skvělý Woods! Ve Firestone si podmanil druhé kolo World Golf Championship

Firestone

Americký golfista Tiger Woods zahrál ve druhém kole na World Golf Championship ve Firestone Country Clubu parádních 61 ran a byl jen dvě rány od magických devětapadesáti. Na umazání dvou úderů měl přitom posledních pět jamek, na těch ale skórovat nedokázal. Nespokojený však rozhodně nebyl. „Absolutně ne. Skóre 61 je hodně dobré," usmíval se Woods, který suverénně předčil i konkurenty Bradleyho s Woodem.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Golfistovi Woodsovi se na turnaji ve Firestonu opravdu daří.

Článek

Skvostným výkonem se Tiger dokonale oddělil od zbytku startovního pole. Na čele leaderboardu má náskok sedmi ran před nejbližšími pronásledovateli Keeganem Bradleym a Chrisem Woodem. Za ním je pole vyrovnané, ale Woods si hraje ve Firestone vlastní ligu a míří na tomto hřišti za osmým vítězstvím.

Už páteční otevírací gambit stál za to – světová jednička nastřádala čtyři rány k dobru na prvních třech jamkách, když zahrála birdie, eagle, birdie. Na první devítce přidal Woods ještě další birdie na sedmé jamce, čtyři birdie v řadě si pak připsal hned po obrátce na desáté až třinácté jamce.

„Jsem šťastný, že jsem to dokázal takto zahrát. Pořád jsem myslel na to, abych zvyšoval náskok před ostatními, ať už bylo mé vedení jakékoliv. Mít teď sedm ran k dobru není po dvou dnech tak špatné," pousmál se Woods. Výkonem 61 ran vyrovnal svá maxima v kariéře – zahrál je na Byron Nelson 1999, Buick Open 2005 a také na stejném hřišti ve Firestone před třinácti lety.

Bradley se zřejmě utká „jen" o druhou pozici

Obhájce trofeje Bradley dohrál před Woodsem a nezahrál špatně. Za normálních okolností by mu 68 ran stačilo na to, aby byl v těsném kontaktu se špicí leaderboardu. Takto to ale vypadá, že je odsouzen prát se s ostatními o druhou pozici. „Těch prvních pár jamek je skórovacích, takže by se dalo očekávat, že se mu to na nich může podařit. Samozřejmě jsem doufal, že nepůjde příliš nízko," poznamenal Bradley.

Woods potřeboval jen 22 puttů, o osm méně než při čtvrtečních 66 ranách. Zasáhl deset ze čtrnácti fairwayí, v regulaci byl na šestnácti z osmnácti greenů. Zdálo se, že Tigerův raketový start pátečního kola zaznamenali všichni fanoušci a téma 59 ran, kterých bylo na PGA Tour dosaženo jen pětkrát, bylo nejčastějším námětem ke konverzaci.

„Byli opravdu vzrušení, více to bylo slyšet než cítit," přiznal Tiger, který byl celou dobu hnán vzrušeným publikem. „Je krásné hrát před lidmi, kteří jsou plni takového očekávání, jsou doslova vzrušení. Obzvláště před takovými lidmi, kteří neječí jen proto, že se váš míč vznesl do vzduchu," vtipkoval Woods.

Woods se málem dostal na 59 ran

Americký golfista měl dokonce šanci stlačit skóre na vysněných 59. Asi největší na patnácté a sedmnácté jamce, kde těsně minul poměrně krátké putty. Když se mu to nepodařilo, zbývala mu poslední šance na čtyřparové osmnáctce. Musel by ale zahrát eagle, místo toho ale zachraňoval ze zhruba sedmi metrů par. Když se to povedlo, klasicky zapumpoval zaťatou pěstí a vychutnal si ovace publika.

Vše po celé kolo detailně sledoval i Hideki Matsuyama. Jednadvacetiletý Japonec, který skončil šestý na British Open, dostal obrovskou školu. „Bylo skvělé dívat se na to, jak skvostně hraje," hlesl pak.

Posledním hráčem, který na PGA Tour zahrál 59 ran, tak zůstává Stuart Appleby, který to zvládl dokonce ve finálovém kole Greenbrier Classic v roce 2010. První byl Al Geiberger v roce 1997, mezi tyto dva se ještě vměstnali Chip Beck, David Duval a Paul Goydos. Pokud bychom počítali o ránu horší kola, dospěli bychom k číslu 27 – jednou letos zahrál 60 ran i Phil Mickelson na Waste Management Phoenix Open.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články