Hlavní obsah

Woods vyhrál generálku na major, má už 79 titulů

Akron

Říká se, že par je dobrý výsledek na majoru. To může Tiger Woods prokázat za týden na PGA Championship, v neděli mu ale par ve Firestone Country Clubu v Ohiu pomohl bez problémů dokráčet k 79. vítězství na PGA Tour. Poosmé v kariéře triumfoval na WGC-Bridgestone Invitational a vyrovnal tím vlastní rekord v počtu vítězství na jednom turnaji – osmkrát vyhrál i v Bay Hill, stejný počet triumfů nasbíral i Sam Snead na Greater Greensboro Open.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods s trofejí pro vítěze turnaje v Akronu

Článek

O Tigerově vítězství rozhodlo báječné druhé kolo, které obešel za 61 ran a chvíli viselo ve vzduchu i magických 59 ran. To byl základ ke konečným patnácti ranám pod par, o sedm ran za ním zůstal obhájce titulu Keegan Bradley, který dělil druhé místo se Švédem Henrikem Stensonem. Čtvrté místo o další dvě rány zpět si rozdělili Zach Johnson, Jason Dufner a španělský veterán Miguel Ángel Jimenéz.

"Je těžké dohnat Tigera, když má k dobru tolik ran. To, co zahrál v pátek, bylo úžasné. Víte, nesnáším, když tady musím sedět a mluvit o tom, jak dobrý je, ale on dobrý je. Je to těžké, protože bych samozřejmě chtěl na hřišti bojovat o trofej. Ovšem tento týden hrál báječně," uvedl Bradley.

Pětileté čekání na major

Woods s vítězstvím zvýšil svůj náskok v čele FedExCupu a má velkou šanci vyhrát ho potřetí v kariéře. Předtím by si ale rád smlsnul na posledním majoru sezóny – PGA Championship v Oak Hillu. Na grandslamový úspěch už totiž čeká více než pět let. Ti, kteří sázejí na Woodsovo vítězství příští týden, připomínají, že vyhrál Bridgestone a PGA Championship v jedné sezóně třikrát v kariéře – bylo to v letech 2000, 2006 a 2007.

Generálka mu vyšla parádně, v neděli se nikdo nedostal světové jedničce blíž než na šest ran. Ve finále hrál hlavně na jistotu a na první devítce zahrál pouze pary. Skóroval až na desítce, na čtrnáctce přihodil bogey a zbytek odehrál v normě.

Woods má na kontě 79 vítězství, k absolutnímu rekordu Sama Sneada mu chybí tři trofeje. Očekává se, že tento rekord Woods snadno překoná, vždyť je mu 37 let a je tak o deset let mladší než Snead v době, kdy rekord stanovil. Polemika se spíše vede, zda Woods vůbec v kariéře překoná rekord Jacka Nicklause v počtu vítězství na grandslamových turnajích.

Golfový turnaj World Golf Championship v Akronu (par 70, dotace 8,75 mil. dolarů):
1. Woods (USA) 265 (66+61+68+70)
2. Stenson (Švéd.) 272 (65+70+67+70)
2. Bradley (USA) 272 (66+68+71+67)
4. Dufner (USA) 274 (67+69+67+71)
4. Jiménez (Šp.) 274 (71+69+65+69)
4. Johnson (USA) 274 (69+70+68+67).

Reklama