Hlavní obsah

Bouřka opět zasáhla i Dýšinu, poničila hřiště i zázemí

Třetí ročník turnaje Ladies European Tour v Česku letos pořádně trápí počasí. Po víkendové sérii bouřek mračna a velmi silný vítr zavítal na Dýšinu nedaleko Plzně znovu v úterý, což odnesly některé stromy, připravené televizní věže a věci v zázemí. Turnaj ale řádění přírodního živlu neohrozí, pouze musel být poupraven středeční program.

Foto: Jiří Velden

Ilustrační foto

Článek

"Těsně před devátou večer se nad Dýšinou setmělo, černé mraky klesly, přišel vichr a vzápětí také déšť, hromy a blesky. Vypadla elektřina. Co nebylo upevněno, létalo areálem. Už v bouřce se díky nasazení pořadatelů ještě víc připevňovaly konstrukce čerstvě postavených skyboxů a tribuny u 18. jamky - a vydržely," oznámili organizátoři na oficiálních stránkách turnaje.

Co však bohužel bouřku nepřižilo, byla LED obrazovka v Public Village, kterou v pohybu nezastavila ani silná lana. "Ušetřeny nezůstaly ani televizní věže na osmé a desáté jamce, kde popadaly jako figurky, a také na osmnáctce, kde se konstrukce věže posunula," píše se dále na webu.

Samotné hřiště ale prý přestálo rozmar počasí bez zásadních škod. Polámané byly pouze některé stromy a už v noci se odčerpávala voda, která zaplavila fairway desáté jamky.

Hlavní turnaj, který vypukne prvním kolem v pátek, ale počasí, pokud nepřijde ještě nějaká další neplánovaná bouřka, neovlivní. Start středečního tréninkového kola však byl odložen na dopolední desátou hodinu, driving range se otevřel o dvě hodiny dříve.

Reklama

Související témata: