Hlavní obsah

Povedený start Spilkové, první kolo zahrála dvě pod

První kolo Klára Spilková na Dýšině zvládla! Úvodních osmnáct jamek letošního Honma Pilsen Golf Masters zahrála dvě rány pod par, když zabojovala především na druhé devítce. V celkových počtech to v nedohraném prvním kole znamená pozici na pomezí první a druhé desítky se ztrátou čtyř ran na vedoucí hráčky.

Foto: Karel Brázdil

Česká golfistka Klára Spilková

Článek

Spilková začínala brzy ráno na desítce, kde hned zahrála bogey. Chybu ale napravila na ikonické dýšinské jamce číslo jedenáct, kde skórovala, stejně jako na pětiparové čtrnáctce. Bohužel se mezi tyto jamky vešlo další bogey na třináctce a výsledkem byl průběžný par.

Na druhé devítce už však hráčka pražského Erpetu ani jednou nezaváhala a k sedmi parům přidala dvě birdie - na šesté a poslední deváté jamce. Mohlo být ale ještě lépe, jenže tři putty do birdie skončily na hraně, když nejnadějněji vypadal ten na trojce, ale ani ten do jamky nespadl. Na poslední jamce pak puttovala do eaglu, ale nepodařilo se.

Putty bohužel nepadaly

"S dvěma ranami pod par jsem spokojená. Začátek byl trochu nahoru dolů, ale potom jsem se dostala do tempa. Dobře jsem hrála do greenu, ale putty mi tam bohužel nepadaly tak, jak bych si představovala," posteskla si trochu Spilková.

Před dalším průběhem turnaje ale věří, že se k ní štěstí otočí: "Byly to několikrát opravdu kousíčky, tak se to snad v dalších dvou kolech obrátí v můj prospěch a začne to tam padat. Ty dnešní neproměněné putty mě sice trochu mrzí, ale to je prostě golf."

V pátek se pak nejlepší česká profesionálka musela vyrovnat i s velmi brzkým startem, když na svém prvním odpališti, kterým byla desátá jamka, musela být připravená už v sedm hodin ráno. Na startu na ni čekalo zhruba 15 fanoušků, kolo docházela se zhruba stovkou příznivců v zádech,

"Snažila jsem se jít spát brzy, abych usnula kolem desáté. Vstávala jsem ve 4:45, a když jsem se vzbudila, tak jsem se cítila dobře. Je to trochu brzký time, ale v pohodě. Dneska se pořádně vyspím. Momentálně cítím, že to potřebuji," dodala po dohrání kola.

Skvěle do turnaje vstoupila také 14letá česká naděje Adriana Kubecová, které se rovněž podařilo skórovat na jedenácté jamce a další birdie přidala na čtrnáctce. Na patnácté jamce pak jedinkrát na své první devítce chybovala, když zahrála bogey.

Dlouho to pak vypadalo, že dojde se skóre -1, jenže na své předposlední jamce, čtyřparové osmičce, zahrála sněhuláka a dohrála za +3.

Ve vedení je v rozehraném prvním kole se skóre -9 Španělka Laura Cabanillas, která se na Dýšině v pátek rozehrála ke skvělému výkonu a na úvodních patnácti jamkách zahrála sedm birdie a eagle na sedmnáctce. Druhá Japonka Ai Miyazato na ni ztrácí tři rány.

Reklama

Související témata: