Hlavní obsah

Němka Lindnerová vyhrála na Dýšině, Spilková byla třiadvacátá

Plzeň

Na poslední putt se maximálně soustředila. Pečlivě vyměřila každý centimetr a pak poslala míček suverénně na střed jamky. Němka Ann-Kathrin Lindnerová propukla v obrovský jásot a skočila kolem krku svému caddymu. Už věděla, že ji žádná ze soupeřek nepřipraví o titul z Honma Pilsen Golf Masters na plzeňské Dýšině. Spolu s triumfem si z Česka odveze šek na 37,5 tisíce eur.

Foto: Petr Eret, ČTK

Soustředění Kláry Spilkové na greenu při turnaji série Ladies European Tour v Dýšině u Plzně.

Článek

Německá profesionálka odehrála tři vyrovnaná kola, v pátek začala 66 ranami, o víkendu přidala 67 a 68 ran. Celkem tak stlačila skóre na dvanáct úderů pod par. O jedinou ránu za ní skončila italsko-francouzská dvojice Diana Lunaová s Alexandrou Vilatteovou. Nejlepší české hráčce Kláře Spilkové patřilo za šest ran pod par dělené třiadvacáté místo. K tomu navíc dostala šek na 2 925 eur.

"Chtěla bych poděkovat promotérům a celému týmu z Dýšiny, že se jim podařilo připravit super podmínky," jen těžko hledala slova ve svém proslovu po převzetí ceny Lindnerová. "Neměla jsem na turnaji žádná velká očekávání, jen jsem hrála. Jsem šťastná, jak to dopadlo. Doufám, že se do Česka za rok zase vrátím a třeba se mi podaří zase vyhrát," doplnila.

Lindnerová šla v předposledním flightu, za ní pak finálové kolo dokončovaly Jade Schafferová, Maria Balikojevová a Anais Magettiová. Magettiová sice začínala v neděli jako vedoucí hráčka, jenže její šance se brzy rozplynuly jako pára nad hrncem – Švýcarka neunesla tíhu očekávání, zahrála 77 ran a propadla se až do třetí desítky.

Vyrovnanější partii s vítězkou sváděla Ruska Balikojevová a Francouzka Schafferová, které se v Česku daří – vyhrála tu premiérový ročník PGM ještě na Albatrossu. Schafferová ale nezvládla podle představ druhou devítku, na které nasbírala vedle tří birdie stejný počet bogey a navíc i double. Balikojevová ztratila naděje na vítězství na dvanáctce, kde zahrála double bogey, navíc další bogey přidala na šestnáctce.

Lindnerové tak stačilo nevyrobit na posledních jamkách žádnou velkou chybu a dohrát v paru. Její nejbližší rivalky totiž dohrály ještě před ní a hráčky z posledního flightu by musely předvést zázraky, aby ji ohrozily. To se nestalo a Němka se rozzářila štěstím.

Golfový turnaj žen Pilsen Golf Masters 2013, součást série Ladies European Tour, na hřišti Golf Park Plzeň-Dýšina
1. Lindnerová (Něm.)201 (66+67+68)
2. Vilatteová (Fr.)202 (70+69+63)
Lunaová (It.)202 (66+69+67)
4. Burnettová (USA)203 (71+68+64)
Balikojevová (Rus.)203 (67+66+70)
Schaefferová (Fr.)203 (64+69+70)
...
23. Spilková (ČR)207 (69+69+69)

Reklama

Související témata: