Hlavní obsah

Potřetí za 69! Klára Spilková hodnotí Dýšinu úspěšně

Jako úspěch hodnotí svůj výkon na turnaji Honma Pilsen Golf Masters Klára Spilková. Ta na domácím turnaji Ladies European Tour na plzeňské Dýšině zahrála všechna tři kola za 69 (-2) a s celkově šesti ranami pod par skončila na děleném 23. místě. Z premiérového vítězství na okruhu se raduje Němka Ann-Kathrin Lindnerová (-12).

Foto: Petr Eret, ČTK

Odpal Kláry Spilkové na turnaji série Ladies European Tour v Dýšině u Plzně.

Článek

Zatímco úvodní dvě kola zahrála Klára Spilková na Dýšině prakticky totožně, když zahrála čtyři birdie a jedno ze svých dvou bogey na stejných jamkách. V neděli už to sice byl trochu jiný příběh, ale výsledek stejný - skóre 68 a dvě rány pod par.

Po brzké nedělní dohrávce druhého kola byla Spilková členkou prvního flightu finálového kola, který startoval na jedničce v 9:40. Pro jedinou českou hráčku, která na Dýšině prošla cutem, ale kolo nezačalo nejlépe, když hned na první jamce zahrála bogey.

Zpátky na par pro kolo se Spilková vrátila na šestce, kde zahrála birdie stejně jako v úvodních dvou kolech. Divoký pak byl začátek druhé devítky - birdie na desítce, bogey na jedenáctce a hned zase birdie na dvanáctce znamenalo průběžný výsledek jednu pod.

Za bogey na ostrovní jedenáctce ale mohla být ráda, míček jen tak tak doletěl přes vodu: "Trochu ve mě hrklo. Kdybych tu ránu trefila tak, jak jsem chtěla, tak by to bylo dobré, ale já jsem ji strašně topla a musela jsem se modlit. Mrzelo mě to, protože v prvních dvou kolech jsem zde pokaždé zahrála birdie."

Zbytek kola už byl poklidnější, na posledních šesti jamkách zahrála pět parů a birdie na čtrnáctce. Na poslední jamce si pak vychutnala potlesk zaplněné tribuny a také stovek fanoušků v okolí greenu, kterých zde bylo odhadem kolem tří set.

"Fanoušci byli úžasní, dnes jich bylo opravdu hodně. A jsem ráda, že mě povzbuzovali tak, jak jsem si přála. Že byli hluční a prožívali to se mnou," přiznala před novináři hráčka pražského Erpetu, která v loňském roce na turnaji, který se hrál ještě na Albatrossu, neprošla cutem.

Se svým výkonem byla spokojená: "Jsem ráda, že jsem zahrála tři vyrovnaná kola. Vždycky jsem měla druhé nejlepší a třetí nejhorší. Mohlo to být ale lepší, kdyby mi tam v sobotu padlo více puttů. Celkově ale beru výsledek jako úspěch, i když jsem chtěla vyhrát."

Reklama

Související témata: