Hlavní obsah

Na Wyndham Championship vedou Stroud a Fisher

Po prvním kole závěrečného turnaje základní části PGA Tour jsou na Wyndham Championship ve vedení Američan Chris Stroud a Angličan Ross Fisher. Oba zahráli ve čtvrtek v Greensboro výsledek 64 (-6) a mají ránu náskok nad osmičkou hráčů na děleném třetím místě. Na tom je po prvním kole mimo jiné obhájce titulu Sergio García.

Foto: Profimedia.cz

Chris Stroud při prvním kole turnaje Wyndham Championship v Sedgefield Country Clubu v Greensboru.

Článek

Vedoucí dva hráči jsou momentálně každý v jiné pozici. Zatímco Stroud má své místo v play-off FedExCupu, kam postoupí 125 nejlepších hráčů základní části, jisté, Fisher potřebuje zahrát velmi dobře, aby se mezi vyvolené dostal. Stroud je nyní na 48. místě, Fisher až na 162. pozici.

"Můj manažer mi řekl, že nemám co ztratit. Ať do toho jdu hlava nehlava a uvidíme, co se stane. Vím, co musím udělat a zároveň si to chci užít. Ať se stane, co se má stát... Ale rozhodně tady nechci končit," vzkázal ostatním Fisher.

To Stroud nůž na krku nemá. A i když si mohl dát týden volno a nabrat síly před play-off FedExCupu, rozhodl se do Sedgefield Country Clubu zavítat. Zdejší hřiště totiž miluje, i když se mu na něm nikdy příliš nedařilo. Navíc věří v dobrou formu, přestože na PGA Championship neprošel o ránu cutem.

"Všem lidem říkám, že zdejší hřiště miluji. A vůbec nechápu, že se mi zde tak nedaří," přiznal Stroud, který se turnaje účastní od roku 2008, ale cutem prošel jedinkrát - v minulém roce, kdy skončil na děleném 73. místě.

A poté, co jen velmi těsně neuspěl na PGA Championship, hned řekl svému kedíkovi, že v příštím týdnu bude hrát: "Hraji až moc dobře na to, abych jel domů a nic nedělal. Chtěl jsem ještě podpořit formu před The Barclays."

Reklama