Hlavní obsah

Patrick Reed s manželkou po boku vede v Greensboro

Greensboro

Patrick Reed by se mohl zdát tak trochu nečekaným lídrem turnaje Wyndham Championship po 2. kole. Když se ale podíváte na výsledky z posledních turnajů a přidáte k tomu pohodu, kterou mu obstarává manželka Justine během hry po boku coby jeho caddy, o až tak velké překvapení se nejedná. Přišel v tomto týdnu konečně čas Reedů?

Foto: Jiří Velden

Ilustrační foto

Článek

V loňském roce se Patrick představil na dvanácti turnajích, na kterých si nepřipsal jediné umístění v top 10. Pak ale uspěl v Q-school a premiérovou kartu na PGA Tour měl v kapse. A přestože letos z úvodních 13 turnajů na osmi neprošel cutem, teď už může být celkem v pohodě.

Z posledních šesti akcí se totiž po finálovém kole hned třikrát dostal do elitní desítky, když nejlepším umístěním je prozatím páté místo z FedEx St. Jude Classic. Nyní může myslet ještě výš. V polovině turnaje v Greensboro vede se skóre -11 o ránu před Johnem Huh a o dvě před Jordanem Spiethem. Šest hráčů na děleném čtvrtém místě už ztrácí rány čtyři.

"Čím méně jsem ve středu pozornosti, tím více se mohu soustředit na svou hru," přiznal s úsměvem Patrick Reed a narážel tím na fakt, že jeho manželka rozdala po druhém kole možná i více rozhovorů než on sám. A rozhodně měla o čem povídat.

Rodinná caddy rok a půl

Caddyho svému životnímu partnerovi dělá už 18 měsíců. V loňské sezóně mu dělala i řidičku, když se oba potřebovali z turnaje přesunout na pondělní kvalifikaci na další akci. A hole mu nosila i během úspěšně zvládnuté kvalifikační školy, kde společně obsadili dělené 22. místo.

Nyní jsou dvě kola od životního úspěchu. K tomu se Patrick Reed přiblížil třemi birdie na závěrečných pěti pátečních jamkách. Celkově si ve druhém kole připsal berdíků šest, a jelikož ani jednou nezaváhal, bylo z toho skóre 64 (-6). Ve čtvrtek zahrál jen o ránu hůře.

"Greeny jsou zde prostě perfektní. Jsou pravdivé. Tvrdé a extrémně rychlé, což mám hodně rád. Trefuji míček hodně do výšky, což je na tomto hřišti mojí výhodou. Stejně tak fakt, že jsem golfově vyrůstal na rychlých greenech," přiznal Patrick Reed.

Jeho manželka z něho měla radost: "Hrál opravdu skvěle, jsem na něho hrdá. Pokusíme se si formu udržet i o víkendu a uvidíme, co se stane." Nosí si pak oba svoji práci také domů? "Když za sebou máme nepovedené kolo, tak o tom možná po příjezdu domů trochu více mluvíme. Jinak ale relaxujeme, dáme si dobrou večeři a pustíme dobrý film."

V sobotu večer to byla u Reedů podle všeho velká pohoda.

Reklama