Hlavní obsah

Debutující Kordová nezískala golfový Solheim Cup

Parker

Evropské golfistky slavily historické vítězství nad výběrem USA včetně debutující Čechoameričanky Jessiky Kordové v Solheim Cupu. Tým starého kontinentu ve 13. ročníku vůbec poprvé dobyl trofej na americké půdě a zároveň výhra Evropanek rozdílem osmi bodů je rekordní.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Jessica Kordová z týmu USA na Solheim Cupu.

Článek

Evropské hráčky porazily Američanky v Colorado Golf Clubu poměrem 18:10. Vůbec poprvé se jim Solheim Cup podařilo obhájit a vzájemnou bilanci snížily na 5:8. Rozhodující bod získala Švédka Caroline Hedwallová, která jako první hráčka v historii dokázala nasbírat všech pět výher v jednom ročníku.

Dvacetiletá Kordová, dcera bývalé světové dvojky Petra Kordy a rovněž tenistky Reginy Rajchrtové, si při premiéře v obdobě mužského Ryder Cupu zapsala jednu výhru, dvě porážky a remízu.

Kordová nejprve v soutěži zvané foursome s Morgan Presselovou porazily skotsko-anglickou dvojici Matthewová, Ewartová-Shadoffová, o den později v téže soutěži opět s Presselovou nestačily na Švédky Hedwallovou s Nordqvistovou. Ve fourballech pak Kordová s Michelle Wieovou podlehly páru Hedwallová, Massonová a v závěrečných singlech česká rodačka remizovala s Italkou Giulií Sergasovou.

Solheim Cup, 13. ročník utkání golfových ženských týmů USA - Evropa v Colorado Golf Clubu v Parkeru (USA):
USA - Evropa 10:18.

Reklama