Hlavní obsah

Ach ta postel! Woods nedohrál na The Barclays pro-am

Jersey City

Lehké zdravotní problémy musí řešit před startem play off FedExCupu první hráč světa Tiger Woods. Tomu natropila problémy příliš měkká postel v hotelu, po které se ozval jeho krk a záda. Během středečního pro-am se tak Woods cítil ztuhlý a na druhé devítce už pouze chippoval a puttoval.

Foto: Reena Rose Sibayan, ČTK/AP

Golfista Tiger Woods nedohrál na The Barclays pro-am.

Článek

Není to poprvé, kdy má legendární Američan zdravotní problémy způsobené příliš měkkou postelí na hotelu. Tentokrát se ale podle všeho nejedná o nic vážného. Důkazem je i to, že svou skupinu v rámci pro-am neopustil a druhou devítku tak napůl dohrál.

"Záda byla ještě trochu tuhá. Ztuhnutí jsem ucítil dnes ráno poté, co jsem spal až v příliš měkké posteli. Nechtěl jsem to příliš pokoušet, tak jsem (na druhé devítce) už pouze chippoval a puttoval," popsal celou situaci Tiger Woods.

S podobnými problémy se přitom světová jednička potýkala také na PGA Championship před dvěma týdny, Woods ale ujistil, že s tím nemá jeho momentální zdravotní stav žádnou spojitost.

Vítězství obhajuje Snedeker

"Když jsem byl doma, bylo to v pohodě," přiznal Tiger. Odpověď na otázku, zda si do hotelu pořídí novou postel, doplnil úsměvem: "Co myslíte? Já nevím. Něco vymyslíme."

Tiger Woods vstupuje do prvního turnaje play off coby vedoucí muž pořadí FedExCupu, za což děkuje svým pěti letošním vítězstvím. Ani jedno však nepřišlo na turnaji kategorie major, takže na svůj patnáctý titul z turnaje velké čtyřky bude čekat minimálně do příštího roku.

V rámci FedExCupu bude usilovat o své třetí celkové vítězství. Odměnu 10 miliónů dolarů pro šampióna zámořského play off si připsal už v letech 2007 a 2009. Loňské vítězství bude obhajovat Brandt Snedeker, kdo uspěje letos bude známe 22. září po TOUR Championship.

Reklama