Hlavní obsah

Kuchar se pere s Woodlandem, Tiger ztrácí čtyři rány

V posledním flightu ve finále The Barclays půjdou v neděli Gary Woodland s Mattem Kucharem. Oba v sobotním třetím kole prvního turnaje fedexcupového play-off na hřišti Liberty National stlačili skóre na dvanáct ran pod par a dělí vedení, o ránu za nimi je Kevin Chappell, který zahrál rekord hřiště v podobě 62 úderů. Pak už je větší díra – další tři rány ztrácejí Tiger Woods s Davidem Lynnem.

Foto: Mel Evans, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods.

Článek

Woodland s Kucharem jsou dobrými přáteli, navíc si spolu před dvěma lety zahráli v bitvě dvoučlenných světových týmů ve World Cupu v Číně. Tehdy zvítězili a získali pro Ameriku první titul po více než deseti letech. A tak si jistě budou mít v závěrečném flightu o čem povídat. Třeba o tom, jak odlišnými způsoby ke svému výsledku v sobotu přišli.

Kuchar se v sobotu dlouho rozehříval, na první devítce dvakrát chyboval, ovšem na prvních pěti jamkách druhé devítky třemi birdie vylepšil dojem. Právě díky povedené druhé devítce může stále myslet na třetí letošní triumf – vyhrál už na světové jamkovce v Arizoně a ovládl i Memorial.

Woodland měl naopak lepší první devítku, v jejím závěru zaznamenal čtyři birdie v řadě. Po obrátce přibrzdil, bogey na jedenáctce a dvanáctce smazal, když skóroval na třináctce a šestnáctce, poslední bogey dne si pak ale připsal na sedmnáctce.

Hvězdou dne byl Chappell

Hvězdou dne byl ale Chappell, který zlomil rekord hřiště. Skóre 62 bylo o deset ran lepší než průměrný sobotní výsledek. "Kdybyste mi ráno řekli, že někdo v tom větru zahraje 62 ran, pravděpodobně bych se vám vysmál," prohlásil Chappell. Jeho kolo bylo důkazem, že i ve větrných podmínkách se dá hrát hodně nízké skóre. Chappell sázel na proměněné putty, dařily se mu hlavně ty ze tří až pěti metrů.

S odstupem, ale přesto ve hře o titul, je před nedělním finále také Tiger Woods. Skvěle začal, když skóroval hned na jedničce, pak ovšem přišla tři bogey na jamkách číslo tři až sedm. Tiger ovšem následně využil dvou pětiparů – osmičky a třináctky – ke skórování, další dvě birdie přidal na šestnáctce a osmnáctce.

"Začíná to každý den dobře, ovšem v jeho průběhu se bolest objeví a zhoršuje," popsal Woods přetrvávající problémy se zády, které mu způsobila příliš měkká postel v hotelu. "V neděli zabojuji a uvidím, jestli dokážu vyhrát turnaj."

Ránu na Woodse ztrácí velká skupina hráčů včetně dvacetileté komety PGA Tour Jordana Spiethe, Bubby Watsona, Jima Furyka, Justina Rose či Rickieho Fowlera. Poměrně vyrovnané čelo turnaje, kde nikdo výrazně neulétl, dává naději na dramatické finále. Sledovat ho můžete v nedělním přímém přenosu na stanici Golf Channel.

Reklama