Hlavní obsah

V Bostonu řádil Mickelson a vede, Woods ztrácí pět ran

Fantastické představení na úvodních jedenácti jamkách předvedl v prvním kole turnaje Deutsche Bank Championship Phil Mickelson. Ten byl v té době na výsledku -8 a zdálo se, že přijde jeho druhý letošní pokus o magickou 59. Pak se ale jeho skórovací stroj zastavil a s konečnými osmi ranami pod par dělí v Bostonu vedení s Brianem Davisem.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Phil Mickelson na golfovém turnaji Deutsche Bank Championship.

Článek

Úvodní den druhého turnaje play-off FedExCupu nabídl divákům atraktivní podívanou. Ve hvězdném flightu prvních tří hráčů průběžného pořadí celé PGA Tour zahrál nejlépe Mickelson, Tiger Woods byl o pět ran horší (68) a poslední vítěz z The Barclays Adam Scott se dokonce trápil (73, +1).

Na třetím místě je se ztrátou jedné rány Kevin Stadler, na děleném čtvrtém místě o další ránu zpět jsou dva Američané Hunter Mahan a Roberto Castro společně s populárním Španělem Sergiem Garcíou. Nejen fanoušky ale nejvíce zaujal výkon vedoucího Mickelsona.

"To, co Phil dnes předváděl, byl skutečně impozantní," přiznal Woods, který mohl vše sledovat z první řady. Jejich flight začínal na desáté jamce a Mickelson si na úvodní devítce připsal sedm birdie. Pak sice na jedničce zahrál bogey, ale hned na dvojce vystřihl eagle...

Sedm jamek před koncem tak byl na výsledku -8 a k dosažení golfisty vytouženého výsledku 59 potřeboval upsat ještě čtyři rány. Zatímco koncem ledna na tuto magickou hranici nedosáhl až kvůli velké smůle na poslední jamce, tentokrát bylo jasno dříve.

Na zbylých sedmi jamkách totiž sympatický Američan zahrál pět parů, bogey a birdie. "Byl to dobrý start. První devítka byla senzační, na druhé se to ale trochu zastavilo," pokrčil s úsměvem před novináři Mickelson, který však zklamaný z toho, že na 59 nezaútočil, nebyl.

"Poté, co jsem na úvodní devítce nastřílel sedm ran pod par, tak jsem věděl, že to bude dobré kolo, i když na to nenavážu," přiznal šampión letošního British Open.

Vyloženě nespokojený nebyl po svém kole ani Tiger Woods. Ten by si sice dokázal představit ve své skórkartě lepší číslo, ale na druhou stranu mohl hrát. Zranění ho nelimitovalo: "Záda jsou dobrá. Bohužel jsem se ale nedostal do více lepších pozic."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články