Hlavní obsah

Sergio García se bál, že skončí. Teď vede v Bostonu

Španěl Sergio García se původně turnaje Deutsche Bank Championship nechtěl zúčastnit. Pak se ale podíval na pořadí FedExCupu a zjistil, že by mohl přijít o místo v dalším turnaji. Proto nakonec do Bostonu zamířil a udělal dobře. Po druhém kole totiž vede o ránu před dvojicí Henrik Stenson a Roberto Castro. Ve hře je ale spousta velkých jmen.

Foto: Dominick Reuter, Reuters

Golfista Sergio Garcia.

Článek

García je po dvou kolech na skóre -13. Elitní třicítka je pak v rozmezí šesti ran a patří do ní třeba Matt Kuchar a Jason Dufner (oba -10), Justin Rose a Jordan Spieth (oba -9), Jason Day, Steve Stricker, Keegan Bradley, Ian Poulter a Phil Mickelson (všichni -8) nebo Tiger Woods (-7).

Ti všichni budou už v neděli během třetího kola nahánět populárního Španěla, který by potřeboval získat co nejvíce bodů v pořadí FedExCupu. "Šestnáct hráčů mě mohlo v pohodě přeskočit, kdyby zahráli dobře," okomentoval hlavní důvod startu na turnaji v Bostonu García.

V pořadí FedExCupu mu totiž patří momentálně 55. příčka a do dalšího turnaje BMW Championship postoupí jen sedmdesát nejlepších. "Proto jsme se sem rozhodli přijet, i když se jedná o pátý turnaj v řadě, což není něco, co by mi dělalo radost," přiznal Španěl.

Radost mu však možná udělá konečný výsledek, i když rozhodnuté zatím není nic. Na hráče čeká ještě 36 jamek a podle dosavadních výsledků je dost dobře možné, že až bude García vstupovat do třetího kola, bude v tu chvíli na vedoucího muže ztrácet několik ran.

Reklama