Hlavní obsah

Americký tým v Presidents Cupu okysličí mladík Spieth

Letošní sezónu zahájil na Web.com Tour, odkud si na sponzorské pozvánky odskakoval na elitní PGA Tour. Na konci roku připomínajícího pohádku, si dvacetiletý zelenáč Jordan Spieth zahraje za americký tým v prestižním Presidents Cupu proti zbytku světa kromě Evropanů. Spiethe si do mužstva vybral ve středu kapitán Fred Couples. O pohár se týmy utkají 3. až 6. října v Muirfield Village v Ohiu.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Americký golfista Jim Furyk letos šanci nedostal.

Článek

"Dokonale mě to zaskočilo, jsem šťastný, že jsem se ráno probudil a není to sen," těžko ze sebe soukal slova Spieth, který si ale jednu ze dvou Couplesových voleb zasloužil – letos se osmkrát probojoval do elitní desítky a vyhrál také svůj první turnaj John Deere Claasic.

Skvělou formu potvrdil třeba i v posledním kole Deutsche Bank Championship, když finále zakončil třemi birdie v řadě a korunoval eaglem na poslední jamce – celkem nastřílel v pondělí skvělých 62 ran a dělil na druhém podniku fedexcupového play-off čtvrté místo.

Druhou kartu udělil Couples Webbu Simpsonovi, který od US Open 2012 marně hledá cestu k dalšímu vítězství. I tak si ale letos zapsal čtyři umístění v první desítce. Simpson byl právě tím mužem, který přišel o automatickou nominaci, když Zach Johnson zahrál birdie na posledních dvou jamkách Deutsche Bank Championship.

Couples se rozhodl nedat letos při Presidents Cupu šanci Jimu Furykovi či Dustinu Johnsonovi, které také do poslední chvíle zvažoval. Furyk byl přitom inventářem amerických výběrů v Ryder Cupu a Presidents Cupu od roku 2007.

Reklama