Hlavní obsah

Spilková vylepšila dojem v závěru kola, je ve třetí desítce

Praha

V sobotním třetím kole turnaje Ladies European Tour ve švédském Helsingborgu hledala česká profesionálka Klára Spilková dlouho ten správný rytmus. Začínala na desáté jamce a první devítku odehrála kvůli double bogey a bogey s třemi ranami nad par. Pak přišla další chyba na jedničce a Spilková padala pořadím. V jednu chvíli byla až na chvostu páté desítky, nakonec se jí ale podařilo propad zastavit - na posledních pěti jamkách dvakrát skórovala a s celkovými třemi ranami nad par jí v nedohraném sobotním kole zatím patří dělená 27. příčka.

Foto: Petr Eret, ČTK

Klára Spilková při turnaji Pilsen Golf Masters 2013 v Dýšině u Plzně.

Článek

Spilková zahrála na Helsingborg Open výborně první kolo. Ve čtvrtek stlačila skóre na 68 ran a se čtyřmi údery pod par dělila třetí místo. V pátek ale přišlo lehké vystřízlivění, když zahrála pět ran nad normu hřiště a místo příprav dalšího ataku na elitní desítku či dokonce myšlenek na premiérový titul se musela nachystat na zmírnění ztrát.

V neděli pak bude mít Spilková při finálovém dni příležitost ještě svou pozici vylepšit. Česká hráčka letos odehrála deset turnajů a v průběžném hodnocení sezóny Order of Merit jí s více než 41 tisíci eury náleží 27. místo. Ve Švédsku přidá na své konto další peníze. Bezproblémově tak kráčí za obhajobou karty na Ladies European Tour, kterou naopak loni uhájila s odřenýma ušima na posledním turnaji sezóny.

Reklama

Související témata: