Hlavní obsah

PGA Tour odtajnila svůj kalendář, nabízí 45 turnajů

Na pořádnou dávku golfu se mohou těšit v další sezóně fanoušci PGA Tour. Ta jim nabídne hned 45 turnajů, které se budou započítávat do pořadí FedExCupu, a koncem listopadu také "bonusový" World Cup of Golf. Poprvé se navíc bude hrát přes dva kalendářní roky, když se začne letos v polovině října a skončí v září v příštím roce.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Australan Marc Leishman na Deutsche Bank Championship.

Článek

Tradiční podzimní turnaje ze série "Fall Series" už premiérově nebudou sloužit hráčům jako jedna z posledních možností udržet kartu pro další sezónu, ale výsledky se budou počítat už do sezóny následující. Ta se tak prodlouží o zimní přestávku, která bude její součástí.

Letos se ještě během října a listopadu odehraje šest turnajů (Kalifornie, Nevada, Malajsie, Čína, Georgia a Mexiko), z nichž HSBC Champions v čínské Šanghaji patří do série World Golf Championship.

V listopadu se pak ještě v australském Melbourne uskuteční zmíněný World Cup of Golf. Do kalendářního roku 2014 vstoupí hráči na přelomu prosince a ledna na havaji turnajem šampiónů, po kterém bude následovat dalších 38 turnajů až k TOUR Championship.

"Tím, že přecházíme na novou strukturu celé sezóny, je náš kalendář opravdu nabitý. Sezónu čeká zajímavý start s třemi domácími a třemi zahraničními turnaji, což hráčům umožní rychlý skok v pořadí FedExCupu," nechal se slyšet Andy Pazder z PGA Tour.

V kalendáři pak od ledna do září nejsou oproti této sezóně prakticky žádné změny. Jedinou výraznější je nově absence turnaje PGA Tour v termínu British Open. Turnaj Sanderson Farms Championship byl totiž z července přesunut na závěr roku, kdy bude začátkem sezóny 2014-2015 "konkurovat" akci HSBC Champions ze série WGC.

Reklama